Tillbaka igen..

Hej fina läsare,
 
Jag har inte varit aktiv nu på väääääldigt länge. Anledningen till detta är att jag flyttat till Stockholm och påbörjat en utbildning. 
 
Jag skall nu skärpa mig och dagligen uppdatera bloggen. 
 
//Dannie

Student litteratur säljes!!

Ja, jag ska som sagt börja plugga, och vill gärna ha råd med mina nya böcker. Därför tänker jag sälja av mina gamla. 
 
De ämnen jag har böcker till salu är i:
 
Psykologi:
  • Kognitiv psykologi av David Groome.
  • Psykologins forskningsmetoder: En introduktion av Frode Svartdal
Spanska:
  • Spanska för nybörjare av Adrian Tinz
Kinesiska:
  • Concise: English-Chinese / Chinese-English Dictionary av Martin H.Manser
  • Contemporary Chinese 1 av Zhongwei A. Wu
  • Colloquial Chinese (Colloquial Series) av David Pollard
Hör av er för priser, men jag kan försäkra er om att de priser jag sätter är värda pengarna, då böckerna är helt oanvända eller anvönda ytterst lite. 
 
 
 

Ny på högskolan!!

Ahhh hjääälp. Om exakt en vecka skall jag påbörja mina studier till lärare. Jag är jättenervös, och behöver tips och råd på vad man ska tänka på.
 
Ett råd jag fått, även om det inte är så kul att ta in, är att inte vara lika politisk aktiv på bloggen, då detta kan skada min framtid. Jag förstår detta mycket väl, sådana som mig, med mina "kritiska" tankar, vill man ju inte ha. Men detta stör mig något så oerhört. Men men, lever man i ett korrumperat land som Sverige så får man ju räkna med detta, och det är dessutom inget jag hittar på, jag har sett det hända i min närhet.
 
Åter till högskoleämnet. I veckan skall jag o J ner till Stockholm för att skriva kontrakt på vår liiiilla lägenhet/rum. Jag är verkligen glad att vi hittade rummet. Annars så måste jag fixa grejer till skolan, jag är en sån där överplanerare, men det måste jag vara annars blir det korvstoppning i min adhd hjärna. Hehe..Jag är ganskadålig på att faktiskt följa min planering, men att göra den det är jag expert på. Får se hur min hjärna klarar av högskolestudierna, förra gången gick det bara skit, och jag var tvungen att läsa upp poäng utan studiebidrag.
 
Hoppas att allt löser sig iallafall.
 
Dessutom fortsätter jag att efterlysa åsikter om min blogg. Vad tycker ni???
 
 

Stoppa invandringen??

http://www.swedenconfidential.info/2012/08/24/tusentals-nya-asylsokande-varje-vecka-i-sverige/
 
http://linnestudenterna.se/bostad/akutboende-vaxjo/
 
Ja, det är frågan. Skall vi stoppa invandringen? Klart att vi inte kan dra in helt på invandringen, men jag tycker nog att vi ska ta hand om våra egna innan vi fyller på med nya. I Sverige ser man bostadsbrist och arbetslöshet, men ändå tar vi in upp emot 1000 asylsökande i veckan. Personligen tror jag inte att alla dessa flyr ifrån krig, snarare att det kanske är bekvämare att bo i ett land som försörjer dig.
 
Sverige lär vara kännt som "bidragslandet i norr", dit man kan komma och bli försäkrad en försörjning, om man inte är svensk det vill säga. 
 
Var skall alla dessa människor bo? Var skall de arbeta? Vad kostar det? vem betalar? Finns det någon som har svar på alla dessa frågor. Det är en självklarhet att man kanske behöver ta in yrkeskraft i de yrken där det är en tydlig brist ex läkaryrket, men kravet skall då vara att man lär sig det svenska språket. Men var skall de andra arbeta? De som inte lärt sig språket? Jo, dessa får läsa lite SFI sedan skjutasr vi ut dem till den överbelastade arbetsmarknaden. Idag slåss många ungdomar för de enkla jobben, hur skall Sverige kunna ge jobb till svenska ungdomar om vi ny har "nya" svenskar som ska ha jobb? Svaret är ju enkelt, vi skickar dem till Norge. Så för att tydliggöra, vi tar in människor till ett belastat system, och vi som redan bor här, oss skickar man iväg.
 
Nu kommer vi till frågan var alla dessa skall placeras, det kan bli en aning krångligt, men inte omöjligt vi lever ju i Sverige, landet där politiker vill att "vanliga" svenskar skall dela med sig, så länge de själva inte behöver göra det. 
Som många redan vet så är det bostadsbrist i Sverige, de bostäder som byggs är alltför dyra för unga svenskar att bo i. Men staten kan trolla fram pengar till att subventionera invandrarboenden, intressant. I min hemstad är det bostadsbrist, på en studentlya är det ca 50 sökanden. Bostadsförmedlingarna gapar tomma pålägenheter till vanliga svenskar, men information som jag fått ifrån insidan menar att de sitter på tomma lägenheter som endast skall gå till invandrare. Fy f#n! Där sitter min syster, och kan inte flytta hemifrån för att bostadspolitiken är snedvriden, men samtidigt kan man ta in  flera hundra, ja upp emot tusen asylsökanden varje vecka som HAR RÄTT till boende. Vaddå rätt till? Vi som bor i detta land då, vilka rättigheter har vi??
 
Kag inser inte vilken tur jag har som fått ett rum i Stockholm, 20 kvm skall jag och min sambo dela på, men jag är så glad för detta. Den sista utvägen för mig hade varit att få bo i ett tält utanför campus.
 
Välkommen till Sverige.
 
 
 

Adhd & Atypisk autism

Hela livet har jag gått med känslan att jag vore annorlunda, att jag inte passade in. Generellt tyckte jag inte om att umgås med människor, jag höll mig helst för mig själv. I skolan hade jag vänner, men kände mig alltid utanför, och det var sällan jag tog hem någon. Jag har alltid varit oerhört kreativ och aktiv, haft svårt för att sitta still och koncentrera mig på saker som inte intresserade mig.

När jag var relativt ung så kom den första känslan av ångest, något som byggdes på under åren. När jag gick i gymnasiet och träffade en psykolog frågade hon mig om jag funderat på begreppet ADHD samt Aspergers? Klart jag hade gjort det, jag är ju dotter till två inom sjukvården. Jag kollade upp mer vad det handlade om och tyckte att “detta är ju jag.” i April 2012, efter ett och ett halvt års väntan fick jag genomgå en utredning. Blanketter, samtal, frågor…om och om igen. Det enda som jag tyckte var intressant var psykologtesten, man skulle se var någonstans jag hade mina begåvningar, hur min sifferlogik var, minnet, associationer etc. Psykologen vart förundrad hur skilda mina resultat var. Vilket är mycket vanligt i neurologiska diagnoser. På vissa punkter såsom sifferminne & logik är jag  ”underbegåvad”, men i andra sammanhang såsom associationsförmåga och verbal&språk förmåga, minne låg jag över istället.

I juni fick jag komma för återbesök för att få se resultaten. Det visade sig vara ADHD & Atypisk Autism, (dvs INTE Asperger diagnos, men en del utmärkande drag av det) samt stor misstänksamhet om dyskalkyli. Allt detta var inte direkt en nyhet för mig, nu hade jag det bara på papper.

Min ADHD ger sig uttryck i att jag ofta är rastlös, om inte kroppsligt så finns det alltid en inre rastlöshet. Jag brukar beskriva det som ett kugghjul som hela tiden tuggar i huvudet på mig. Jag är väldigt impulsiv, säger många gånger saker som kanske inte passar in för tillfället, pratar mycket och ofta väldigt fort. Jag har dessutom svårt att hålla koncentrationen på något som inte intresserar mig, men är det något som faller mig i smaken, då är jag en ihärdig lyssnare. Det mest positiva är min kreativitet, när den väl kommer igång är den nästintill oändlig. Jag ser idéer nästan överallt och det kliar ofta i mina pysselfingrar.

Jag tror nog att många vet, eller tror sig veta vad Aspbergers syndrom är. Men NEJ, man behöver inte vara översmart som Lisbeth Salander I Stieg Larssons trilogi, och man behöver inte vara empatilös och asocial. Hos mig uttrycker det sig genom mitt mindre sociala behov samt problemen som kan uppstå i gruppdynamiken. Jag har dessutom insett att mitt minne troligen grundar sig i detta. När det gäller siffror är jag värdelös, räknar fortfarande på fingrarna, kan inte multiplikationstabellen etc. När jag hör ett namn eller ser ett ansikte så är min hjärna som ett nätverk av kontakter som söker upp det jag letar efter. Jag är dessutom i STORT behov av struktur, saker och ting måste vara ordnade och jag måste veta vad som händer. Stress är också ett enormt problem för mig.

Nedan har jag tagit in information om vissa igenkännande drag hos en person med ADHD.

 

Om man har adhd har man svårt att:

  • hålla kvar uppmärksamheten
  • kontrollera sina impulser
  • vara lagom aktiv

Många har också andra symtom, som

  • problem med motoriken
  • sen tal- och språkutveckling
  • problem med att tolka sinnesintryck
  • snabba humörsvängningar
  • psykiska problem som stark oro, ångest eller depression
(1177-Sjukvårdsrådgivningen)
 

Många skulle nog känna igen sig till viss del,och det beror på att alla människor har “inbyggda”  diagnoser. Alla har vi något av detta. En viss del av befolkningen har såpass utmärkande drag att de får en diagnos, och andra ligger lite i gränslandet, (Som jag) Men det kvittar om man ligger i gränslandet eller inte, problemen kvarstår och vardagen kan likväl bli besvärlig. Jag klarade skolan otroligt bra, (när det gäller betyg) mycket till jälp av min kalender som alltid var överkladdad om hur jag skulle studera, kryssrutor, kom ihåg lappar etc. Jag är experten på att planera och skriva upp saker, att sedan faktiskt få de att hända, det är ett lite större problem. Tex handlingslistor, jag är otroligt duktig på att skriva upp vad som skall handlas, ordningsam, men 8 av 10 gånger glömmer jag lappen hemma.

 

Idag äter jag ångestdämpande medicin som skall hjälpa emot adhd, vilket jag tycker att den gör. Jag ägnar mig också mycket åt fysisk träning som hjälper min energi att ligga på ett mer normalt plan.  Jag är lugnare och inte lika stirrig. Men min kreativitet lever kvar och rastslöheten kommer nog aldrig försvinna helt.

 

 

 

Kära läsare!

Kära läsare, hoppas att ni har det skönt därute i lördagskvällen och njuter av nuet precis som jag gör. <3
 
Jag ser att ni kommer in och läser min blogg, men jag får väldigt sällan någon feedback. Så vad tycker ni om min blogg? Vad vill ni höra mer om?? Något annat ni vill ska tas upp?? Jätteglad för tips och idéer.
 

Får man vara stolt över att vara svensk??

Denna fråga har jag grubblat på ett bra tag. Får man vara stolt över att vara svensk? Får man vara nationalistisk??
 
I Tyskland skulle de nog svara ja, Frankrike också, och inte minst länderna i mellanöstern skulle. Men här skulle nog många bita sig i tungn, tveka, och försöka hitta det rätta svaret. Inte det svar som är rätt för dem, utan det svar som låter bra. Här får vi inte vara stolta svenskar, vi får inte stå upp för vår gemenskap, vår kultur, och våra traditioner. Gör man det så felstämplas man som rasist. De svenskar som tvekar om vi skall vara stolta svenskar,kommer ofta med replikerna att det egentligen inte finns någon svensk kultur, vi har egentligen inget att fira på Sveriges nationaldag, se på andra kulturer, de har det vi inte har. 
 
Att få höra detta, även ifrån politiker är skrämmande. Varför vågar man inte stå rakryggad och stå upp för varifrån man kommer?? Andra folk gör ju det, så varför inte vi. Att vara foket lagom kan ha sina fördelar inom många aspekter, men här tycker jag att det är ett begrepp man kan slopa. 
 
Jag har "halva" mina rötter i Tyskland, så för att vara "korrekt" är jag en german, dvs en blandning mellan svensk och tysk. Jag är stolt över båda mina kulturer, men önskar att jag kunde få uttrycka det här utan att bli stämplad som rasist.
 
Jag vill leva och jag vill dö i norden.
 
//Dannie <3<3
 
 
 

Ingen har rätt att säga att jag INTE är vacker!!!

http://www.familjeliv.se/Forum-26-175/m68307821.html
 
"Vad vet du om vad han tycker? De flesta svensk män säger att de tycker om sin partners typ av utseende för att vara snälla.
Finns forskning som visar att mäns smak vad gäller kvinnor är mycket lika. Vi går igång på kvinnliga former." 
 
En kommentar jag fick under en debatt. Den här mannen påstår att alla Män tycker det är feminint med mycket smink och stora läppar, när jag sedan kontrar med att vissa föredrar naturlig skönhet får jag svaret som ni kan läsa här ovan.
Vilken rätt har denna man, som aldrig träffat mig, som inte ens vet hur jag ser ut, att säga att jag inte skulle vara vacker? Ingen man/kvinna har någon rätt att säga det om mig eller dig. Din skönhet är din skönhet, du är unik och vacker för vad du är. Det finns inget "ideal", alla vill inte ha kurviga exotiska mellanöstern kvinnor som Han påstår, vissa förderar kort, pojkaktig frisyr, platta kroppar, mindre bröst, smala läppar etc etc. Idealen är något vi kvinnor skapar.
Det finns ingen som kan säga att persiska kvinnor är mer attraktiva än oss nordiska. Det finns vackra perser, men ocksåmindre attraktiva, det finns vackra svenskor, och mindre attraktiva svenskor, vackra kinser, mindre attraktiva kinser, det finns inom alla folkslag. 

//Dannie <3<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svenska kvinnor=horor???

http://www.familjeliv.se/Forum-0-F/
http://svensktyska.blogg.se/2013/january/ligga-runt-och-byta-partner.html


Trött på att höra att vi är billiga, lössläppta och horor. Vad ger invandrarkvinnor & invandrarkillar rätten att hoppa på oss svenska tjejer på detta sätt???

Tycker du att svenska kvinnor är billiga??

Tycker du att detta är ett falskt påhopp??

 

Roligaste bilderna den här veckan.

 
Såååå himla söt. <3<3<3
 

"Frank, What have they done to you???"
 
 
Var är mitt paket??
 
 
Identity Crises are hard to manage...sigh!!

Självförtroende resan del 3- Negativt tänkande

http://svensktyska.blogg.se/category/sjalvfortroenderesan.html
 
En stor del av självförtroendet och självkänslan ligger  hur man tänker. Litegrann vilken världsbild man har. Flr inte så länge sedan hade jag en grå världsbild, jag hatade mig själv, min omgivning fick ta skiten för det. Dessutom hade jag länge kännt mig utlämnad åt systemet, kände en tom hopplöshet hur allting skulle lösas. När allt var som värst snurrade kugghjulen i min hjärna 110 varv i skeunden och jag fick praktiskt taget panik. Gick en sak fel, så tyckte jag att allting gick fel. Var det någontring som gick snett lade jag all skuld på mitt namn. När jag såg mig själv i spegeln, så fick jag ånga gånger ångest av att bara se min egen spegelbild. Jag såg ingenting som andra såg. Gång på gång fick jag höra fina kommentarer om mitt vackra naturliga hår, stora ögon, fina ansiktsdrag etc etc, men jag kom hela tiden med responsen; "du säger bara så för att du är min mamma/pappa" etc. Jag kände mig aldrig vacker, kände mig altid som det svarta fåret i en vit flock. 
 
Mycket av min självkänsla låg i att jag haft känslan av att aldrig vara med i gruppen. Jag var med i sammanhanget, men inte i situationen, om ni förstår min liknelse. Jag förstod sällan gruppdynamiken, vilket gjode att jag kanske uppförde mig på ett sätt som inte passade sig bland tonåringar.
 
Det negativa tänkandet är en ond spiral som bara har en väg, och det är neråt. Jag vet nog att många av er som läser detta känner igen sig i sammanhanget att ni kanske sitter i ett rum med männiksor, och av någon anledning känner du dig på topp i den här gruppen. Du verkar ändå ha en bredare begåvning än hon där, eller kanske mer tonade muskler än han där, men så fort det kommer in någon som kan någonting mer, eller ser liiite mer slimmad ut, då faller du direkt. Sådan var jag, hela tiden. Jag försökte hela tiden söka bekräftelse i goda betyg, vältränad kropp etc. Men den bekräftelse jag fick, slängde jag bort lika fort. 
 
För att bli av med det negativa tänkandet finns det bara en sak att göra, det är lika lätt som det är svårt. Att tänka positivt, och NEJ du behöver inte gå runt och le åt alla hela dagen. Men något så simpelt som att; "den sura busschauffören kanske endast hade en dålig dag", eller varför har jag ont i kroppen just idag när det är så fint väder, det händer bara mig." Det händer inte bara dig, det händer alla. 
 
Nedan följer ett antal frågor som min kurator gav till mig i kampen mot mitt negativt tänkande:
 
Vilka är bevisen? Blandar jag ihopn en tanke med ett faktum?
Koncentrerar jag mig på mina svagheter istället för mina styrkor??
Förväntar jag mig att allting skall vara perfekt?
Överskattar jag risken för en katastrof?
 
Det finns många fler frågor, men börja med att ställa dessa till dig. Du kommer att se hur mycket som man egentligen själv "hittar" på.
 
Fortsätt följ med på resan till ett bättre självförtroende & Självkänsla. 
 
 
//Dannie <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ligga runt och byta partner

http://www.familjeliv.se/Forum-26-175/m68307821.html
 
Jag har precis läst en debatt på ett forum som hanldar om att en tjej ifrån mellanöstern som anser att alla svenska tjejer är lössläpta och billiga, ALLA vet det, och tycker det enligt henne. Även hennes killkompisar anser att detta är ett beteende bland svenska kvinnor. Dessa män ser svenska kvinnor som sexobjekt!!  Kan inte ens skriva hur förbannad jag blev. Hur kan man dra alla oss svenska kvinnor över en kam? Hennes kompis som fått påhoppet at vara billig och lössläppt blev förbannad och slängde ur sig några icke väl valda ord, och då var hon genast rasist. Men att kalla alla oss svenskor för det ena och det andra det är bara att säga sanningen och den måste man höra enligt henne. 
 
Tyvärr gav detta mig ett litet bevis på ett tidigare inlägg jag skrivit om att många invandrarkillar är fräcka och slänger ur sig "icke smickrande" ord och ljud för att väcka intresse, (sexuellt.) Aldrig har någon svensk man sagt/gjort något åt mig på det sättet. Hoppas verkligen inte att detta är ett generellt tankesätt kring invandrare, men jag är rädd för det.
 
Stå upp för er sexualitet!
 

Vad tycker ni om bloggen hittills??

Hej läsare,
 
  • Vad tycker ni om bloggen hittills?
  • Är det någonting jag borde ändra på?
  • Något annat ni vill läsa?
Släng en kommentar så fixar jag. ;-)
 

Veckans lista- Bästa ickesvenska kvinnliga skådisar

 
 
  1. Judi Dench-M i James Bond filmerna
  2. Drew Barrymore-Never been Kissed
  3. Julie Andrews-Sound of Music
  4. Julia Roberts-Pretty Women
  5. Angelina Jolie- A Mighty Heart
  6. Natalie portman-Black Swan
  7. Rachel McAdams- Mean Girls
  8. Sigourney Weaver-Alien
  9. Reneé Zellweger-Bridget Jones Diary
  10. Cate Blanchett-Sagan om Ringen

Självförtroende & självkänsla del 2- Fysisk aktivitet

Jag skrev igår om hur viktigt fysisk aktivitet är för det psykiska måendet. Detta har jag personligen fått känna av, både positivt, men också negativt. 
 

I början när jag idrottade så blev jag så gott som beroende av det endorfinutlopp jag fick av att löpträna & träna kampsport. Fick jag inte mitt dagliga tillskott av endorfiner mådde jag piss och fick ångest. Detta är en negativ följd av att träna när man mår direkt psykist dåligt. Löpningen ger da samma effekter som knark, vilket är en skön känsla, men inte bra i längden. Hemligheten bakom att faktiskt hålla isg till en normal träningsnivå är att inte löpträna just då man har ångest. Se på alkoholister, de dricker många gånger när de mår dåligt, och får sin berusande känsla. Försök istället att kämpa dig igenom ångesten, det är otroligt svårt. Jag vet hur det känns, ångest var innan jag fick medicin ett dagligt problem  för mig. Någonting jag gjorde var att gå ut och promenera, se en film, försöka ströläsa tidningar, (som inte kopplar till din ångest ;-) ), lyssna på klassisk musik, måla, spela på ett instrument om du har det. Detta var grejer som jag försökte att göra när jag mådde dåligt, men det är såklart personligt.

 

Tränar man för mycket så leder det till skador, som kan ta tid att reparera. Min första skada fick jag när jag tänat löpning i dryga ett år. Då fick jag benhinneinflammation, en smärta som kan liknas vid växtverk, men mycket värre. Jag fick inte löpträna på 6 veckor, vilket var ett hårt slag mot mig och mitt psyke. Efter detta började jag att träna kampsport, en idrott som inkluderar väldigt många skador. Jag kan än idag känna av vrickningar i leder eller sträckningar som jag fått.

Den värsta skadan jag fått genomgå sträcker sig över flera år. När jag tränade för mitt blåa bälte i Ju-jutsu hoppade min vänstra axel ur led. En obeskrivlig smärta som kan göra sig påmind än idag. Totalt har min axel hoppat 5 gånger, varav jag har dragit tillbaka den 2 gånger själv. Ironiskt nog var den senaste urledvridningen i samband med min och J:s förlovning, en natt att minnas.

Varje gång detta inträffat har det varit ett slag mot mitt då sköra psyke, mitt liv  låg ju i träningen. Tack vare löpningen kunde jag tycka om min kropp, men kunde jag inte träna så trodde jag att mina muskler skulle förtvina på en gång.

För att göra det enkelt, jag har fått återhjämta mig från följande skador:

  • Benhinneinflammation
  • 5 urledvridningar
  • 1 axeloperation
  • Otaliga överansträngningar i leder
  • 2 stycken vingskapula på vardera skuldra.

 Men om du känner att allt ser mörkt ut pga av något sådant, se det som en övning. Man vet ju aldrig vad som händer nästa gång. ;-)

 Läs vidare för att följa självförtroenderesan, Auf Wiedersehen

 

 

Ta hand om moder jord.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/halften-av-varldens-mat-kastas
 
Jag blir lite ledsen när jag läser om hur mycket mat vi människor bort. Så mycket går till spillo. En enda individ kan inte rädda jorden, men man kan dra sitt strå till stacken. Egentligen finns det så mycket man kan göra, med endast en så liten anstränging. J säger till mig att allt trolligen bränns tillsammans trots att man sorterar papper, tidningar, plast etc. Personligen kan jag inte bestämt säga att det INTE är så, jag har ju inte sätt det själv. Men hur mycket tid kostar det mig att slänga mjölkförpackningen bland papper och hårdplast bland hårdplast. Det tar inte lång tid, och det är väl bättre att göra det än att inte göra det. Undvika att slänga mat är också det minsta man kan göra.
 
Vad gör ni för att hjälpa vår planet??? Har ni ngra tips??
 
Här är några tipas av vad jag gör.
 
  • Låter inte vattnet stå och rinna när jag duschar. 
  • Kokar upp mat/vatten med lock. 
  • Källsorterar så gott det går. 
  • Energilampor i lägenheten.
  • Ta bussen/cykeln. 
  • Handla närodlat/ekologiskt, (sålänge inte ekonomin begränsas)
  • Handla second hand. Allting behöver inte vara sprillans nytt. 
 
 
 
 

Vad är Svensk kultur???

Idag tvistas det mycket kring om vad som egentligen är Svensk kultur. Många menar ju att vi i norden inte har några "egna" kulturer. Var finns då sanningen i detta påstående??
Vi firar jul för att, enligt tradition fira jesu födelse. Men detta började man inte göra förrän ganska sent. Själva julfirandet var aktuellt långt innan dess i norden. Ordet jul kommer ifrån fornnordiskan jol som syftar till den "hedninska" förkristna midvinterfesten julblot. Man vet inte riktigt när detta inföll exakt, men någon gång kring december-februari. Däremot vet man att människorna firade vintersolståndet, (man hyllade att solen återvände) som man gjorde på många håll i världen. (Detta inföll enligt en gammal kalender den 25 december) När kristendomen blev en statsreligion på 300 talet så bestämde man att man skulle fira Jesu födelse istället för solens födelse den 25 december. Så ni som säger att Julen inte alls är en svensk tradition har till viss del fel, högtiden är i grunden nordisk men har moderniserats.
 
Och de flesta av våra små juldetaljer såsom adventsstjärna, stake, julkaldender, julgran är tyska, men för mig är de lika svenska ändå.
 
Likaså är det med midsommarafton, den är också nordisk ifrån början. Precis som under vintersolståndet så hyllade man solen, men nu sommarsolståndet. 
 
Valborg grundas i den hedniska kulturen kring abbedissan Valborg. När hon senare förklarades som helgon den 1 maj så började folket hålla follkfetser till minnet av henne. Detta stämplades som häxförsamlingar av kyrkan. 
 
Under 1300-talet Sverige fortfarande gick efter den julianska kalendern så var Lucia-natten årets längsta natt. Folket trodde att det var övernaturliga makter ute denna natt och man ansåg att det var bäst att hålla sig vaken.  För att få ljuset att återända besvärjades ljusets makter. Traditionen med en ljusbringande kvinnogestalt kan ha sin grund i en hedninsk gudninna, men i det stora hela är detta makten om ljuset den 13 december en grund i den fornnordiska mytologin. Senare trodde man att det var Lussekärringen/Lussi, en demon eller häxa som kom med sitt onda följe i natten. Man tror mer att namnet Lucia har mer koppling till till Lussi än själva helgonet Lucia.
 
Så att vi inte skulle ha några Svenska traditioner, och att alla traditioner kommer söderifrån tycker jag är fel att påstå. De traditioner som inte grundats i Sverige kommer huvudsaklingen ifrån Tyskland eller delar av Storbritannien, de Nordiska delarna av Europa. 
 
 

Är SD verkligen så rasistiska som politiker påstår???

Invandringspolitik:
  • Kraftigt begränsad asyl- och anhöriginvandring till en nivå mer lik den som finns i våra grannländer
  • Invandrare som kommit till Sverige måste anpassas till det svenska samhället
  • Stopp av: könssegregering, förbud av traditionella skolavslutningar, annan anpassning till andra kulturer
  • Ökat stöd till kvinnor som lever under religiöst och hedersrelaterat förtryck i Sverige
  • Skärpta krav för svenskt medborgarskap genom bl a språkkrav
  • En extra miljard kronor till flyktinghjälp i närområdena
Brottslighet:
  • Kraftiga straffskärpningar för grova och upprepade brott.
  • Införandet av verkliga livstidsstraff för de allra värsta brottslingarna
  • Höjda och statligt garanterade skadestånd för brottsoffer
  • Avskaffande av preskriptionstiden för all grov brottslighet mot liv och hälsa
  • Åtgärdsprogram mot våldtäkter och andra former av sexuellt våld och tvång
  • Ett register för dömda pedofiler och flerfaldigt dömda sexualbrottslingar
Äldrevård:
  • Ett avskaffande av pensionärsskatten under mandatperioden.
  • En kraftig ökning av antalet trygghetsboenden.
  • En bred satsning på förbättrad matkvalitet inom äldreomsorgen.
  • Ett utökat stöd till anhörigvårdarna.
  • Ett trygghetsprogram för att bekämpa brott och övergrepp mot äldre.
  • En ökad satsning på att förbättra livskvaliteten och den sociala stimulansen för brukare inom äldreomsorgen.
En sammanfattning av SD:s främsta frågor.
 
Vad tycker ni? Är de rasistiska eller ej??
 
 
 

Poesi från hjärtat

"Den ljumma juninatten har precis trätt i kraft.

Tystnaden är tryckande, och daggens vita droppar glittrar likt kristaller under månen ljus.

 

En nattskärras gälla läte, ljuder genom natten, dess tysta vingslag dör snart ut.

Ett ödsligt skrik i den forna skogen påminner oss im dess vilda existens.

 

På myren ligger dimman tät, tryckande mot den mossiga marken.

lätta steg hörs därifrån.

 

Ett klingande skratt smyckar luften, viskande trummor fyller dess atmosfär.

Vindlätta violiner vibrerar tyst.

 

Då, ibland, när ingen ser, syns deras vita halsar. Då de över den vita mossan valsar.

När natten bryter för gryningens toner, andas inte mosen mer.

 

Dimman har sinat, och det dess invånare oss ger."

 

 

Vad kan man egentligen lita på??

Min dag hade varit jättebra tills jag gick in och kollade mina preliminära utbetalningar ifrån Csn då jag skall börja plugga snart. Det står att jag inte får pengar förrän i mars. :-( Hur kan detta stämma?? Jag är nu rädd att jag inte kan påbörja mina studer för att jag inte har råd att betala mitt boende i stockholm 2 mån utan studiemedel. Blir att ringa och gnälla imorgon, hur annars skall jag kunna börja plugga???
 
 
 

Kärlekslistan <3

OM DIG SOM PERSON:
Vilket datum fyller du år? - Hemligt
Hur gammal blir du nästa födelsedag? -22 år ung
Vad använder du för parfym? - Vanilla touch & Have fun från HM och touch av Pink från Lacoste.
Vad hade du velat ändra gällande dig själv? - Inte så kort stubin.
Vad tänder du på hos det motsatta könet? - Charmen.
Vad är avtändande? - Egotrippade männniskor
Hur ofta duschar du? - Nästan varje dag.
Vad älskar du? - Choklad, katter och J. 
Vad stör du dig på? - Trångsynta människor.
Är du pessimist eller optimist? - Realist
Har du dålig syn? - Nope.
Vilken egenskap önskar du att du hade haft? - Duktig i logik & matte
Har du bra hälsa? - Jaaa, ialla fysiskt.

KÄRLEKSDRABBEL
Vad gjorde du senast på alla hjärtans dag? - Köpte rosor och ett litet kärlekstroll till min älskling. <3<3
Vad är det mest romantiska någon gjort för dig? - När J gjorde en lunchlåda till mig. Jag tyckte bara att det var så gulligt. 
Har du haft sex med fler än 5 personer? - Nej!
Är du singel just nu? - Nej!
Vilket är ditt favoritkärlekspar? -Ja, mig själv och J kanske... ;-) 
Hur länge har du varit olyckligt kär som längst? -Inte länge.
Vad är det viktigaste i ett förhållande? - Ärlighet och trohet. 
När kysste du senast någon? - Nyss
Hur ser drömbröllopet ut? - Prinsessaktigt men inte för mycket folk. 
När fann du din första kärlek? - ??
Gillar du romantik? - Ja.
Favoritkärlekslåt? - Den är privat, endast för mig och J. 

SKULLE DU KUNNA....
Resa jorden runt ensam? - Nja, lite feg för det tror jag. 
Dejta en som suttit i fängelse? - Beror på brottet. 
Hoppa fallskärm? - Absolut
Ha ett långdistansförhållande? - Gillar inte det.
Lägga ut naken/bikinibilder på dig själv? - Aldrig. 
Kyssa någon du inte känner? - Nej.
Dejta någon med player-rykte? - Har redan gjort det misstaget. 
Spela in en porrfilm? - Aldrig. 
Jobba med något du inte tycker om för pengarna? - Berrir på vad man måste göra. 
Ha ett öppet förhållande? - Nej, 
Vara tillsammans med en mycket religiös person? - Tror inte det.

ÖVRIGT
Vart vill du bo i framtiden? - I Småland/ vid kusten. 
Vad skulle du vilja jobba som? - Lärarinna. 
Vad vill du ha just nu? - Pengar och ordning i livet. 
Om du vore en film/seriekaraktär, vem hade du varit? - Noelle i It´s Kind of a funny story eller Hermione Granger. 
Vilken är din favoritmaträtt? - Wook. 
Vilken kändis ser du upp till? - Angelina Jolie, hon är en grym skådis. 
Vad brukar du äta till frukost? - Gröt

Brukar du röka eller snusa? - Nope
Har du gjort en audition någon gång? - Nope
Den snyggaste svenska artisten? - Danny tror jag. 
Vilket land vill du resa till och varför? - Indien. Kryddor, mysitik, kultur etc. 
Vad gjorde du på din senaste födelsedag? - Åt tårta. 
Vilken sport gillar du? - Kampsport& ridning
Vilket skolämne avskyr du? - matte

http://listfolder.com/?p=2&id=766

 

 

Avstängd för detta???

"Sveriges politiker är en grupp av rädda harar som hela tiden vänder kappan för vinden. När vi Svenskar som vill bevara vår kultur och ifrågasätter islamiseringen av sahället får vi det torra motargumentet "Ja, men vad är då Sverige kultur?? Vi har egentligen ingen egen kultur!! Etc etc." Deras torra och innehållslösa argument får mig att rasa.
Skolorna skall vara religiöst befriade, inga kristna psalmer får sjungas då detta kan kränka den muslimska minoriteten, för ett år sedan förbjöd man föräldrar i Linköping att filma sina barns luciatåg för att ta hänsyn till asylsökandes hemliga identitet, pepparkaksgubbar kan uppfattas som rasistiskt, inga skolavslutningar/adventsfirande i kyrkor, speciella badtider i simhallar så att män och kvinnor inte behöver bada tillsammans, halalslaktad mat i skolorna för att eleverna vägrar annan mat. Ja, listan kan bli hur lång som helst. Samtidigt som Sverige skall minska sina kulturella delar som historiskt sätt "Grundas" i den kristna religionen så uppförs minareter. Det är väl endast en tidsfråga innan man tillåter omskärelse, heltäckande slöja,eller varför inte stena oss otroende!!
 
Nej jag blir så förbannat arg och trött på våra politiker. De är hycklare och invandrarkramare som endast fiskar efter röster. 
 
När det gäller halalslaktat kött så, okej slakta på ert barbariska sätt i era hemländer. Ledsen att djuren skall behöva lida, men jag kan inte göra någonting åt det. Men när ni flyttar hit, acceptera att här i väst slaktar vi inte på det sättet. Jag säger inte att vi har bättre slaktmetoder här, för det har vi verkligen inte. Att sedan tillaga det köttet och servera till skolelever utan att informera dessa är välinte direkt en nyhet, så mycket som mörkläggs i vårt PK-samhälle. 
 
"Ja, men ät någonting annat då", som vår statsminister så fint säger. Det är nästan så att jag mår illa. Så ni msulimer som envisas med att leva kvar i ert medeltida samhälle, ni kan gå till pressbyrån och köpa en enkelbijett hem. Finns säkert för extra pris. "
 
Ja kära läsare, detta inlägg på ett forum gjorde mig avstängd. Jag som trodde att det var yttrandefrihet i vårt land. Men jaja...
 
Vad tycker ni egentligen??
 

 

 

Våra ögonstenar

Självförtroende & självkänsla del 2- Fysisk aktivitet

Hej alla därute i bloggvärlden.
Hoppas att ni tyckte om mitt senaste inlägg om självförtroende och självkänsla. 
 
Har precis kommit hem ifrån mitt milpass och känner mig lagom trött. Nu väntar städ och lite annat pyssel här hemma.
Jag kom och tänka på det här med träning, hur jag egentligen kom igång, och hur mycket det har hjälpt mig under hela mitt liv. Fyskisk aktivitet är bevisat bra för det psykiska välmåendet och det är just det psykiska välmåendet som bidrar till vilket självförtroende och vilken självkänsla man har.
 
Hur kom jag då igång med min träning? Ja, personligen tycker jag att jag har en ganska lång träningsbakgrund. ;-)
Jag har alltid varit en mycket aktiv människa, även om jag inte sysslade med idrott som barn. (mer än ridning). Min ständigt aktiva personlighet fick istället sitt utlopp i konfrontationer på hemmaplan då jag var väldigt provocerande, jag fick på något sätt utlopp för mer energi genom att bråka hemma. 
 
Så varför löpning?? Ja det hela grundade sig i att jag inte hade/har råd att träna på gym, men jag vill ju fortfarande vara fit. ;-) Men annars finns det övervägande positiva faktorer som gör att jag väljer löpning.
 
  • Billigt.
  • Bästa träningen för kroppen.
  • Frisk luft.
  • D-vitamin.
  • Smidighet & styrka.
  • Starka ben, snygga ben. 
  • Bättre koordinationsförmåga.
  • Bra för psyket.
  • Ökade mentala resurser.
 
Jag kommer ihåg min träningsstart som om den var igår. Jag har hört många gnälla över hur jobbigt det är att komma igång, och JA det är jobbigt att komma igång. Jag var 13 år och satt på mattelektion, jag har alltid haft svårt för siffror så jag hängde inte med. Istället satt jag och tittade ut på fotbollsplanen och tanken att "Varför tränar jag inte?" dök upp i mitt huvud. "Jag måste ju idrotta med någonting." Jag ska erkänna att grunden i att jag började träna var min rädsla över att gå upp i vikt. Jag har sedan 10 års ålder haft problem med maten, och nu tog det fart på riktigt.
 
När jag kom hem släpade jag ut min cykel och cyklade de 5km som var runt sjön i rasande fart. Efter detta var jag igång. Varje dag efter skolan cyklade jag mina 5 km och började göra styrkeövningar hemma. Jag började på aerobic, och när våren kom började jag att löpträna. Jag kommer aldrig att glömma mina första 3km. Jag trodde aldrig att jag skulle klara av det. Men min beslutsamhet och envishet gjorde att jag ändå fortsatte. 
 
Forts.. på detta följer.
 
Lite tips då för er nybörjare:
 
  • Tillåt dig att det skall ta tid, för det gör det.
  • Börja med att springa i din takt 20 min tre gånger i veckan, öka i den takt du känner är bäst.
  • Skaffa ett par skor som verkligen passar. Jag har sprungit i skor med alltför hög dämpning, vilket gjorde att jag fick ont i fötterna. Jag har sprungit ialltför tunna skor, vilket medförde benhinneinflammation. Det är också viktigt att hitta rätt storlek då en lite för stor sko kan medföra att din fot glider i skorna och ger upphov till en brännande känsla i foten vilket är mycket obehagligt.
  • Pronation/supination: Det här med vilket löpsteg man har kan  vara väldigt klirigt, jag shar själv sprungit i skor med pronation trots att jag har ett relativt neutralt löpsteg. Många av oss pronerar, d v s sätter i foten 
med utsidan av hälen,  och 
"rullar" diagonalt genom foten så att 
vi skjuter ifrån med mer eller mindre 
inåtvinkling av foten.Du ka också vara antingen 
neutrallöpare eller supinerare 
(underpronerare). Vid supinering 

"rullar" foten längs utsidan under hela 
frånskjutet.Vilket steg du har kan du kolla på en sportbutik. ;-)
  • Hitta rätt kläder. Någonting jag personligen har varit mycket dålig på. Men jag vet hur det är att springa i fel kläder. Skaffa ett par tunna löparbyxor, finns bra modeller på HM, det behöver inte vara märkeskläder. En bra sportBH är ett måste. Även om man har en liten byst. Vindjacka för att man inte skall bli för varm/kall. Pannband för att undvika irriterande hårslingor i ögonen. Allt annat med speciella löparlinnen, löparvantar, löparmössor etc etc. Det kan du väl handla om du har pengar, men det viktigaste (enligt) mig är. Löparbyxor, sportBH, vindjacka och pannband. 
  • Se till att du aldrig är för varm när du skall springa. Du skall precis "frysa" när du är ute, då är det lagom kläder.
  • Värm upp, promenera en bit för att tala om för kroppen att det är dags att röra på sig. 
  • Ät/drick inte innan du skall träna. Detta medför "håll", vilket aldrig är skönt.
  • Träna gärna tillsammans med någon och pusha varandra. 
  • Träna med varierande underlag för att undvika litage av leder. Undvik asfalt så mycket du kan. 
  • Ge Aldrig upp. Du är värd att må bra. <3<3
 

Listan del 2.

Del 2

51. Vad har du gjort/ska du göra idag?

Sovit & tränat.

52. Var är dina föräldrar födda?

I Sverige.
53. Vad är det senaste du installerade på datorn?

Ingen aning. Det brukar J sköta. ;-)

4. Vilken är din favoritrestaurang?

Lilla Saigon, det är muuuumma. 
55. När badade du i en pool senast?

Säkert ett år sedan. 
56. Har du varit med i någon skolpjäs?

Nope.
57. Hur många barn vill du ha?

Två eller fyra. 
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?

Metal och rap. 
59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?

Indeed I have. 
60. Vad har du för TV-kanaler?

För många tråkiga iallafall. 
61. Har du åkt moped någon gång?

Once.
62. Har du busringt någon gång?

Haha, det var vad min barndom bestod av. 
63. Har du fått felparkeringsböter?

Nope. 
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?

Gud vad jag vill göra det. Är en riktig adrenalinapa.
65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?

Grekland. 
66. Har du en egen trädgård?

Räknas krukorna på balkongen??
67. Vilken är din favorit bland tecknade/animerade serier?

Haha, Sailor Moon of course. 
68. Kan du alla orden i nationalsången?

Nej, men jag ska lära mig, 
69. Badkar eller duschkabin?

Badkar.
70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?

Cockpit
71. Favoritpizza?

Quattro Stagione
72. Chips eller popcorn?

Popcorn
73. Vilken färg på läppstift använder du?

INgen. 
74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?

Va?? Nej!
75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?

Nej.
76. Apelsin- eller äppeljuice?

Apelsinjuice.
77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?

Kommer inte ihåg. 
78. Favoritchoklad?

Anton Bergs havssalt& mandlar & mjölkchoklad. 
79. När röstade du senast?

Förra valet. 
80. När åt du en hemodlad tomat sist?

I somras.
81. Har du vunnit en prispokal någon gång?

Nej.
82. Är du bra på matlagning?

Ja, enligt mig iallafall.
83. Klarar du att tanka själv?

Jepp. 
84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på

Nej,
85. Pepsi eller Coca Cola?

Inget.
86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?

Nej.
87. Vad var det senaste du handlade?

LIte dittan och dattan.
88. Har du kräkts offentligt:

Nej.
89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken:

Den sanna kärleken har jag redan så mångmiljadär passar nog bra. 
90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet:

Ja.
91. Har du ringt något betalnummer:

Nej.
92. Kan man vara vän med sitt ex:

Nja, kan bli krångligt. 
93. Vem var det du besökte på sjukhus senast:

Min mamma. 
94. Hade du mycket hår som liten bebis:

Ja.
95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar:

Inget 
96. Vad har du i din väska:

"Radband", plånbok, tampnger, mobil, sminkspegel, läppglans, servetter, hörlurar, rouge...
97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig:

Pussar på J.
98. Vad är du tacksam för idag:

Att jag inte sov hela kvällen. 
99. Var hittade du den här listan:

Listfolder
100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät:

Orkar inte skriva mer.

http://listfolder.com/?p=2&id=52

 

Ett jävla hyckleri!!

http://www.youtube.com/watch?v=fYXh1-aQuHE
Ovan: Film om halalslakt och vår hycklare till statsminister Fredrik Reinfeldt. 
 
https://www.realisten.se/2012/12/14/eleverna-pa-ullvigymnasiet-protesterar-mot-halalslaktad-mat/
Ovan: Tidningsreportage om elever som protesterar emot halalslaktat kött. 
 
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/foraldrar-far-inte-fota-lucia_6679726.svd
Ovan: Ta hänsyn till asylsökanden??
 
Sveriges politiker är en grupp av rädda harar som hela tiden vänder kappan för vinden. När vi Svenskar som vill bevara vår kultur och ifrågasätter islamiseringen av sahället får vi det torra motargumentet "Ja, men vad är då Sverige kultur?? Vi har egentligen ingen egen kultur!! Etc etc." Deras torra och innehållslösa argument får mig att rasa.
Skolorna skall vara religiöst befriade, inga kristna psalmer får sjungas då detta kan kränka den muslimska minoriteten, för ett år sedan förbjöd man föräldrar i Linköping att filma sina barns luciatåg för att ta hänsyn till asylsökandes hemliga identitet, pepparkaksgubbar kan uppfattas som rasistiskt, inga skolavslutningar/adventsfirande i kyrkor, speciella badtider i simhallar så att män och kvinnor inte behöver bada tillsammans, halalslaktad mat i skolorna för att eleverna vägrar annan mat. Ja, listan kan bli hur lång som helst. Samtidigt som Sverige skall minska sina kulturella delar som historiskt sätt "Grundas" i den kristna religionen så uppförs minareter. Det är väl endast en tidsfråga innan man tillåter omskärelse, heltäckande slöja,eller varför inte stena oss otroende!!
 
Nej jag blir så förbannat arg och trött på våra politiker. De är hycklare och invandrarkramare som endast fiskar efter röster. 
 
När det gäller halalslaktat kött så, okej slakta på ert barbariska sätt i era hemländer. Ledsen att djuren skall behöva lida, men jag kan inte göra någonting åt det. Men när ni flyttar hit, acceptera att här i väst slaktar vi inte på det sättet. Jag säger inte att vi har bättre slaktmetoder här, för det har vi verkligen inte. Att sedan tillaga det köttet och servera till skolelever utan att informera dessa är välinte direkt en nyhet, så mycket som mörkläggs i vårt PK-samhälle. 
 
"Ja, men ät någonting annat då", som vår statsminister så fint säger. Det är nästan så att jag mår illa. Så ni msulimer som envisas med att leva kvar i ert medeltida samhälle, ni kan gå till pressbyrån och köpa en enkelbijett hem. Finns säkert för extra pris. 
 
Det som dessutom förvånar mig är att jag aldrig får någon respons ifrån er läsare, ni läser mina inlägg, men det är aldrig någon som tycker till. Vågar ni inte? Eller är ni endast för trötta på den utveckling som sker??
 
 
 
 

Konst för landet

Europa har vaknat ur invandrardvalan!

http://avpixlat.info/2013/01/08/frankrikes-misslyckade-migration-leder-mot-kris/
 
Är det nu det startar? Är det nu Europa reser sig och säger emot? Jag hoppas på det iallafall så att inbördeskrig inte är sista utvägen för att få orning isamhället igen. 
 
Är det då verkligen skillnad på folk och folk, ja säger vissa forskare. Det handlar om att dem människor som vuxit upp i en otrygg miljö som många invandrare gjort (Iran,Irak, Kosovo, Afrika etc.), inte har samma sociala & civiliserade sätt pga av att de inte fått den trygga barndom & uppväxt som är grunden för det sociala beteendet. Vi i väst ( de flesta av oss i iallafall) har blivit uppfostrade i att vara sociala och följer vissa koder, men har man inte haft den här bakgrunden är det svårt att anpassa sig till ett samhälle där sociala normer är ett måste. Det sociala beteendet och att föra sig civiliserat är inte ett nedärvt arv, utan ett inlärt beteende. Något som inte alla männiksor har, pga sin bakgrund.
 
Men tack att Frankrike har vaknat. Detta nationalistiska land som många gånger tidigare har gjort uppror emot makten, börjar nu vakna för att stå emot muslimer som inte velat att anpassa sig till det västerländska samhället. 
 
Frankrike är Frankrike, låt det förbli så. Låt inte islam ta över.
 
Kanske vaknar nu Sverige?
 
 
 

Varför mörkar media???

http://missionxp.webblogg.se/2013/january/ny-tidning-dispatch-international-med-sanningen-som-ledstjarna-2.html
 
Ja, varför? Det är en väldigt bra fråga. Ibland undrar jag om politikerna och andra männiksor har IQ i nivå med köttbullar eller något annat. Vill man se vad som är påväg att hända i samhället så ser man det, men väljer man att inte se, "det drabbar ju inte mig", ja då förblir man blind. Svenskar, ta på er glasögonen och se sanningen i vitögat. Sanningen blir inte bättre om man gömmer sig, och det som kanske inte drabbart dig personligen idag kommer att slå tillbaka en dag. Jag vill ha ett Sverige med yttrandefrihet, RIKTIG sådan. Idag censurerar man på samma sätt som sovjet gjorde. Är det dags att skicka Sverigedemokrater och andra som är emot etablissemanget till arbetsläger då också. Snälla politiker, SLUTA fjäska för muslimer för att vinna röster. Eller vågar ni inte stå upp för ert eget folk??
 
 

Dagens lista del 1

1. Tre namn jag lyssnar till:

  • Daniéla
  • Dannie
  • Gumman

2. Någonting jag tycker om med mig själv:

Mina ögon. 

3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:

Min hud. 

4. Detta är jag rädd för:

Mörker.

5. Tre saker jag vill ha varje dag:

  • Vatten, jag fullkomligt älskar vatten. 
  • En puss & kram från J.
  • Sömn. 

6. Tre saker jag absolut inte kan göra:

???

7. Detta tycker jag om att göra:

Springa 

8. Detta vill jag göra just nu:

Sova

9. Bästa känslan:

När man sprungit ännu en mil

10. Värsta känslan:Ångest

11. Egenskap jag gärna vill att min partner har:

Han får gärna behålla dem han har idag. ;-)

12. Är jag kär just nu?

Jaaaa <3

13. Jag vill gifta mig:

Klart jag vill. 

14. Följande saker vill jag göra innan jag dör:

  • Gifta mig & få ett barn.
  • Publicera en roman.
  • Åkt Vasaloppet.
  • Besökt Indien.
  • Fått se minst en balettföreställning. 

15. Min käraste ägodel:

Min förlovningsring.

16. Något jag vill ha i present:

En snökula.

17. Detta har jag på mig just nu:

Mysisar

18. Favoritkläder:

Bohemiska kläder.

19. Favorit djur:

Katt & häst

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:

Klassiskt såsom Mozart, Boccerini etc.

Filmmusik

21. Favoritlåt just nu:

Misty Mountains från The Hobbit. 

22. Roligaste ämne i skolan:

Var nog Allt utom matte. 

23. Tråkigaste ämne i skolan:

Matte & data

24. En bok jag gillar:

Finns inget svar på den frågan. Tycker om alltför många böcker. 

25. En film jag älskar:

Sagan om ringen. 

26. Favorit tv-program?

Americas Next Top Model, naturprogram

27. Favoritdoft:

Vanilj

28. Detta äter jag gärna:

Asiatiskt

29. Dricker helst:

Vatten

30. Favoritgodis:

Choklad
31. Hit vill jag gärna åka på semester:

Franska rivieran eller alperna. 
32. Färg på mina ögon:

Blåa
33. Min längd:

169
34. Jag tror på:

karma
35. Jag spelar:

Tvärflöjt
36. Person jag beundrar:

Abthony Hopkins
37. Så här bor jag:

Lägenhet med J och våra två kissar.
38. Antal döda krukväxter i hemmet:

None. Jag tar hand om dem. 
39. Det här tänder mig:

Nono...private
40. Det här gör mig avtänd:

Nono...private
41. Favoritfärg:

Beror på humör.
42. Favoritcitat:

”Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv.”

~Sören Kierkegaard

43. En hemlighet jag vet:

Säger jag inte
44. Bästa present jag fått:

En snökula ifrån mina syskon. 
45. Senast köpta skiva:

?
46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:

Mina ögon. 
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:

Mina händer. 
48. Udda förmåga/egenskap:

Väldigt gott minne för namn, personer, detaljer.
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:

En fågel av något slag, eller en delfin. 
50. Vad lyssnar du på just nu?

Surret från tv:n

Fantastisk film som måste ses av hästälskare

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/film/nojesbladetfilm/article14416732.ab
 
http://www.imdb.com/title/tt1568911/?ref_=sr_1
 
Det var ett bra tag sedan jag såg den här filmen, men nu när Oskarsgalan närmar sig så vill jag slänga några extra stjärnor till den här fantastiska rullen av Steven Spielberg. 
 
Filmen handlar om hästen Joey som skickas ut som stridshäst under första världskriget. Man får följa Joey och hans öde under kriget och hur han tar sig tillbaka till sin första ägare. Underbar film med en fantastisk historia, jag blev jääääätterörd när jag såg den. Men så råkar jag ju vara en hästälskande tjej som alltid blir lika tårögd nrä jag ser en hästfilm som denna. 
 
 

Fråga mig om vad ni vill. ;-)

Jag har nu satt in en frågelåda. Är ni nyfikna på mig eller vad jag sysslar med. Fråga p
å. ;-) 

Varför lägga ut så mycket på asylsökande??

http://avpixlat.info/2013/01/06/enormt-sloseri-med-skattepengar-pa-asylboenden/
 
Jag blir chockad!! Våra skattebetalare lägger ut för dessa boenden! Pengar som skulle kunna gå till vård, pensionärer etc. När skall Sverige vakna!! När skall vi inse att vårt land kommer att försvinna om vi inte agerar?
 

50 000 asylsökanden till Sverige!

Det är väl ingen nyhet...
 
Men vi måste ju hjälpa andra männiksor i nöd...vi måste ju vara den barmhärtiga samariten. ;-)
 
http://avpixlat.info/2013/01/06/bostadsbrist-for-nyanlanda/

Ny blogg

Hej alla därute.
 
Som ni ser är min blogg en annan nu. Jag har nämigen bytt. Men innehållet är detsamma. ;-) 

Sista milen för detta året

Jaha, idag sprang jag min sista mil 2012. Det har blivit många mil under det gångna året, och fler lär det bli. Halt och blaskigt som tusan på vägen dit, men själva spåret var relativt sandat och fint. Efter träningen tog jag en promenix till maxi och handlade lite inför nyår. Jag och J skall bara var hemma och ta det lugnt. Laga god mat, kanske se en film. <3 Lite som förra året, men utan magsjuka den är gången. 

På buffén står potatisgratäng & Skinka till efterätt fruktsallad med vit choklad. Man får göra så gott det går i dessa ekonomiska tider. 

Sedan har jag börjat fundera på vilka drömmar jag har livet, jag brukar filosofera en hel del när jag är ute och tränar. Kom fram till en liten lista:

  1. Att få bli gravid, har alltid varit rädd att jag inte kan bära ett barn så därför står detta högst upp på min lista. <3
  2. Färdigutbilda mig så att jag och J kan få en stadig tillvaro.
  3. Att få gifta mig såklart. Vilken tjej drömmer inte om det.
  4. Få gå på en balettföreställning, minst en gång och helst Svansjön. Men sedan kommer Nötknäpparprinsen, skönheten & Odjuret & Törnrosa.
  5. Få uppleva Indien, Frankrike, Italien.
 

Vad vill ni göra i era liv??

 

Vad har egentligen hänt mig 2012??

  1. Pluggat upp poäng så att jag kan ta studiemedel. ( Så lite smartare blev man)
  2. Varit i Grekland och firat ett grekiskt-ortodoxt bröllop.
  3. Firat ett år med mitt <3
  4. Opererat axeln efter 5 stycken urledvridningar. (Otroligt smärtsam, men lyckosam operation.)
  5. Varit i Norge. Yaayy!!
  6. Fått diagnos på Adhd…och lite annat.
  7. Gjort en Lumbal Punktion, dvs läkaren sticker en nål emellan ryggkotorna för att komma åt ryggmärgsvätska.
  8. Undersökts för diverse neurologiska sjukdomar.
  9. Gjort magnetröntgen. Usch ingenting jag hoppar högt för.
  10. Fått två stycken “vingscapula” på vardera skuldra.Smärta till tusen.
  11. Gjort mig ovän med en del av familjen. That´s it.
 
Kan ju lugnt säga att detta året har varit mitt mest besökstäta år när det gäller sjukhus. Endast pga av min jobbiga axel. Jaja, nu är den fixad och jag går regelbundet till sjukgymnast, så förhoppningsvis är 2013 ett bättre år för mig och min älskling. Jag ser framemot studier, bättre ekonomi och sommarjobb.
 

Dagens Workout

Har ni legat på latsidan idag eller har ni tränat?? Själv har jag valt att träna, det är ett måste för att jag skall hålla min energi på bruklig nivå. 2-3 gånger i veckan tränar jag löpning á 1 mil. och däremellan tränar jag styrka här hemma. Till våren skall jag fixa gymkort och träna på gym & börja med yoga.

Mage:

  • 100 Russian Twins
  • 2 min sneda magmusklerna
  • 2 min sedvanliga situps
  • 3×30 Ben lyft

Rumpa:

  • 2×100 Squats
  • 4×100 “Donkey Kicks” böjda
  • 2x 100 “Donkey Kicks” raka
     

Armar:

  • 2 x 100 triceps à 2kg
  • Vanliga armhävningar

 

Imorgon blir det löpning igen. Nice. ;-D

Nedan finner ni träningsövningar:

http://www.abilicaonline.se/artiklar/4_2/

Snygga hantlar ifrån J

J kom hem med min julklapp idag. Ett par hantlar på 2 kg. Jag har nämligen börjar bygga upp mitt lilla egna “tjejiga” hemmagym. Jag har en balansboll, rosa träningsmatta samt mina nya hantlar från älsklingen. Nu önskar jag mig en kettlebell, hopprep, balansmatta och  nya gummiband.

Det är mycket enkelt att ha detta hemma. Jag löptränar i mil åt gången 2-3 gånger i veckan, och däremellan tränar jag hemma.

Träningstips:

  • För slanka muskler träna med en lätt vikt 1-2 kg men gör många reps. Det är så jag gör, och jag har finare muskler nu än när jag tränade kampsport.
  • Bättre att löpträna längre sträckor istället för korta, då får du smalare muskler på benen och en bättre uthållighet.
  • 15 minuter styrketräning varje dag är den ultimata träningen,istället för att ta ut sig helt 1-3 gånger på gym.
  • Drick aldrig för mycket vatten under träning, då får kroppen en chock. Bättre att dricka lite emellanåt, inte för kallt.

Och för att tillägga, Alice och Lisbeth älskade kartongen som J:s vikter låg i. <3

 

Sköna Söndagskväll

I veckan som gått har jag varit i Uppsala på magnetröntgen. Jag fick röntga hjärnan och ryggen. Finns inte ord för hur nervös jag var inför detta. Jag har gjort en MR-röntgen innan, för min axeloperation, så jag vet den otäcka känslan av att ligga instängd i detta “rymdskepp”.

Nu var jag iallafall mer förberedd, skulle vara nere i Uppsala klockan 09, men var tvungen att åka hemifrån runt halv sju.  Väl nere fick jag faktiskt möjligheten att kolla lite närmre på apparaten, ( eller vad man nu kallar den). Mycket intressant. Till skillnad ifrån förra gången fick jag nu ha på mig värsta astronauthjälmen, kände mig lite cool faktiskt. Men hua mig vad tid det tog. En timme!!! Lagom otäckt, men jag fick ingen ångestattack iallafall.

Nu är det bara väntan på svar, jag ber att det inte är någonting jag inte vill höra.

Tidigare ikväll tog jag mig äntligen i kragen och stack ut på en löprunda. Otroligt skönt, termometern visade runt nollan, så det var perfekt. Nu så här i efterhand är jag glad att jag övertog min trötthet och sprang iallafall.

 

Veckans bästa musik- Filmer

  • Här kommer en lista på (enligt mig) bästa filmmusiken.
  • Lord of the Rings:
  • Braveheart
  • Gladiator
  • The Da Vinci Code
  • Inception
  • Last of the Mohicans
  • Legends of the fall
  • The Terminator
  • Forrest Gump
  • Requiem for a dream
2001_Lord_Of_The_Rings_1
 

Filmmusik

Jag har länge varit intresserad av filmmusik. Det var också detta som bl.a gjorde att jag och J fick en så bra kontakt i början av vårt förhållande. För mig är filmmusiken allt. En film som har en bra handling kan bli dålig om den inte har tillräckligt bra filmmusik. En av mina absoluta favoriter är Hans Zimmer som gjort musiken till Da Vinci Koden, Lejon kungen, Gladiator, Inception etc. Lyssna och njut av hans mästerverk.
 
 

The Hobbit

Ja, jag måste väl berätta vad som hände när jag och älsklingen var på bio igår.  Vi var precis i tid till klockan 20.00, men ingen film ville starta. Reklamen visades med gott resultat men sedan när Ian Holms röst (äldre versionen av Bilbo), talade så var det ingen bild. Så personalen var tvungna att starta om, vi var tvungna att se om den del av reklamen igeeen, men sedan när filmen skulle starta så vart det samma visa ännu en gång. Jag tror att vi satt i fyra omgångar innan filmen ärligen startade.

Filmen var värd varenda öre. Den var fullkomligt fantastiskt, med roliga och charmiga karaktärer, fantastisk scenspråk, skådespeleri, musik etc. För er som inte vet så handlar Bilbo om hur allting börjar, hur Bilbo finner ringen etc. Jag läste som sagt boken för ett tag sedan, och den är en typisk sagobok med hjältar och monster. Sånger är som alla Tolkiens böcker ett vanligt inslag, men nu hade man tom tagit med en av dessa i filmen. Fantastisk musik.

Dvärgarna var större än jag föreställt mig. Längre än Bilbo. Vissa var typiskt dvärglika, såsom Balin, (Gimlis kusin i Moria),  Bifur och Bombur, & Gloin (Gimlis far) och andra var mer av människokaraktär, Dwalin, Fili, Kili samt huvudkaraktären Thorin.

Man kunde tydligt se att Ian Holm som spelar Bilbo i äldre dagar bilvit betydligt äldre, men han gör ändå en fantastisk insats.  Det syns även att Elijah Wood blivit “Vuxen”. När Sagan om ringen inspelningen påbörjades var han endast 19/20 år, så han har blivit liiite äldre nu iallfall.

Jag är dessutom imponerad av Ian Mckellens insats (Gandlaf) och Christoffer Lee, ( Saruman). Ian är idag 73 år så jag hoppas verkligen att han hänger med alla Bilbofilmer. Ännu Äldre är Lee, 90 år fyllda. Hoippas verkligen att ingen av dessa fantastiska skådespelare faller ifrån innan filmerna är klara.

Så till sist vill jag slänga en extra guldstjärna till filmens stjärnskott Martin Freeman som spelar Bilbo. Jag var lite skeptisk först, men vad fel jag hade. Han levde sig verkligen in i rollen, och var den Bilbo man föreställt sig, helt totalt underbar.

 

 

 

 

Jag blir så trött på vårt überytliga samhälle!!!

Vad är det för fel på vårt samhälle egentligen?? Vad är det för värld vi skapar? 

Vi lever för den materiella världfärden, shoppar som om det inte fanns någon morgondag. Vi vet vad som händer med vårt klimat, men ändå fortsätter vi med samma konsumtion som om det inte var någonting att oroa sig för.  Vi slänger mat, för att det finns ny att köpa i affären dagen därpå. Vi låter vattnet rinna för att vi vet att det inte tar slut. Vi ser endast till dagens behov och väljer att följa sjuka trender hellre att vara friska människor, endast för att det finns pengar atttjäna inom denna industri. Finns det någonsin någon klok människa som faktisk inser vad vi gör mot oss själva, mot vår värld??

Anlednigen att jag skriver detta inlägg är att jag läste på Kissies blogg att hon inte äter kolhydrater på veckorna, hon vill komma iform till bikinisäsongen, hon äter piller för att bränna mer fett och hon tränar varje dag, utöver detta vet vi att hon är opererad och konsumerra väldigt mycket alkohol. Så vad är detta för förebild för unga tjejer/kvinnor i vårt land?? Är det verkligen bra att de mest populära bloggarna är unga kvinnor som många gånger står för sjuka kroppsideal???

Jag vet, personligen skall jag inte lägga mig i, och det vill jag inte göra. De får gärna banta bort hjärnor och äta gurkskivor, men varför sprida detta som ett ideal till ungdomar? Det är inget Ideal, det är äckligt och sjukt. OCh NEJ! Jag är inte det minsta avundsjuk, bara arg och frustrerad att vårt samhälle sprider sån skit.

Vad har hänt med den kloka kvinnan? Hon som sätter hälsan före skönheten? Det är klart, sjuka kroppsideal har funnits i alla tider, men varför kan inte ni kvinnor/tjejer inse fakta att man tar inte hand om sin kropp om man gör som Kissie och många andra celebriteter. Man förtvinar, kroppsligt som själsligt.

Jag vill att dagens ungdomar skall lära sig att granska verkligheten med mer kritiska ögon. Man kommer längre i livet om man tänker två gånger istället för att falla in i mängden.

Så unga flickor därute, Kissie är ingen förebild. HItta en riktig istället.

Och till er bloggare som förhopppningsvis läser, sprid detta viktiga budskap. <3

 

Bättre självförtroende & Självkänsla Del 1

Jag har precis som många andra unga tjejer haft problem med min självkänsla och självförtroende. Jag var mobbad& utanför gemenskapen under hela min skolperiod, vilket gjorde att jag inte trodde på mig själv överhuvudtaget.  Jag växte upp med mina syskon och min pappa, under min barndom&tonår hade vi det ofta väldigt knapert. Detta + att vår mamma inte var närvarande på samma sätt som i en 2-förälders familj eller  i en familj där mamman bor med barnen, gjorde att jag inte kunde finna min kvinnlighet. Jag köpte inte kläder, gick aldrig till frisören etc. I skolan gick jag många gånger med begagnade kläder och tråkig frisyr. Jag sminkade mig inte med anledningarna till att jag inte visste hur man gjorde och inte hade pengar att köpa smink för. Jag hade tidigt problem med min hy och blev dessutom retad för det. Själv kan jag ju säga att jag inte hade de bästa förutsättningarna att finna kvinnan i mig själv. Jag visste ju inte hur man gjorde. Min värld var en militärpappa, kampsport, stridsfilmer etc, och detta präglade mig hårt. Jag blev en tuff tjej som slog ifrån fysiskt. Jag blev pojkflickan som inte passade in bland pojkarna då jag ville finna kvinnan i mig själv, och inte heller passade jag in hos tjejerna då jag inte visste riktigt hur man förde sig. Min tonår var en väldigt förvirrad tid.

Så hur har jag då lyckats att finna min kvinnlighet? Lyckats att åtminstone få ett om inte bättre självförtroende & självkänsla?? Det första vi måste göra är att reda ut skillnaden mellan Självförtroende & Självkänsla. MIa Törnblom beskriver det enkelt:

  • Självkänsla = VARA
  • Självförtroende = GÖRA

Självförtroende= Hur vi tror på vår egen förmåga att göra/prestera i olika situationer.

Självkänsla= Hur vi ser på oss själva, vårt eget värde ur våra egna ögon. 

Jag hade ett bra självförtroende, jag visste att jag kunde slå alla tjejer i klassen på löpning, men jag hade ingen självkänsla, för varje gång jag ställde mig framför spegeln såg jag en ful ankunge med stripigt hår, oren hy och breda höfter. 

Så hur gjorde jag?? Hur lyckades jag?? Sanningen  är att jag inte har lyckats än idag. Självförtroendet har jag, men självkänslan sviktar ifrån dag till dag. Det är inte så att du kan arbeta till dig ett bra självförtroende & självkänsla och sen lägga det på is. Det är någonting du måste arbeta på Varje dag.

Det jag började med var att göra ett collage om sig själv. Jag klippte ut en bild på mig själv och klistrade den på en kartongbit och skrev mitt namn överst. Nedanför klistrade jag på lappar där jag skrivit följande:

  • Beröm dig själv!
  • Säg något vackert till den du älskar, men glöm inte dig själv.
  • Beundra dig själv och dina talanger!
  • Tänk positivt, allt sker av en mening, du blir endast starkare av det.

Under detta satte jag dit ett litet kuvert som jag fyllde med papperslappar. På varje lapp skrev jag något fint, tex. Smart, söt, rolig, snabb etc. För varje dag som gick tog jag upp en ny lapp och satte på kylskåpet. Då kunde jag hela tiden se vad jag var bra på och vad jag skulle vara stolt över.

 

Så kära läsare, ta fram en bit kartong och klä in den i fint papper. Pryd den med en bild på dig själv och ös över kärlek. För det är du värd. <3

Fortsättning följer….

Första bilden= Jag i sjunde klass.

Andra bilden= Jag 20 år gammal, glad efter ett milpass i skogen.

//Dannie

Jag är sååå förälskad....

…i min nya t-shirt jag hittade på Hm. Det är Disney, jag fullständigt älskar Disney. <3<3<3 Sedan hittade jag några söta ringar på Glitter. Vad tycks?? Fynd eller vad?? ;-) På schemat ikväll står hemmagjorda hamburgare framför Jurassic Park och senare träning.
 

Säljes

Jag har rensat min garderob ifrån kläder jag inte använder längre. Fanns lite som skall bort. Mycket av det jag köper har jag jättelänge, men vissa kläder tröttnar jag på och då vill jag givetvis bli av med dessa. Någon som är intresserad??

  • Byxdress från Hm. (small) Använd 2-3 gånger. 100 kr
  • “Husarjacka” från Hm. (small) Använd 1 gång. 100 kr
  • Vanlig svart polotröja från Hm. (small) Använd ca 3-4 gånger. 30 kr
  • Svart body i spets från KappAhl.  (small) Oanvänd 50 kr.
  • Blå klänning i ljusblåfärg från Hm. (Small) Använd 1 gång. 75 kr inklusive skärp.
  • Svart damkappa. (medium) Använd, lite trasig i ena armhålan, men underbart skön. 100 kr.

Alla priser är givetvis förhandlingsbara.

Kanske något för dig?? 

 

 

Fyndat på myrorna

Jag har fyndat på myrorna. Gillar egentligen inte myrorna, tycker att de har liiite höga priser.Men nu ville jag hitta röda kulor att hänga i granen, så jag promenerade dit. Åhhhh, så mycket fint det finns. Hittade en massa, men kunde inte köpa så mycket. Efter många om och men bestämde jag mig för att jag hade alltför många scarfs hemma, och att ett pannband i fuskpäls vore mer användbart. Men gud så svårt det var att lämna den gudomliga scarfen. Jaja, någon annan blev väl glad iallafall. Fästmannen säger att jag måste köpa lite mer färgglada kläder så det var just det jag var på jakt efter. Hittade en blommig blus i bohemstil, mycket söt. Precis som jag.  Dessutom fann jag en svart tröja med ett stort, rosa,leende hjärta på. Jag blev helt förälskad. Sedan fann jag en gammal poesibok i läder,som innehöll dikter av Smålands poesikonung, Viktor Rydberg. Men den boken fick fästmannen.
 

Fyndat på myrorna igen

Jag var nere lite på stan innan. Är inte direkt den person som springer till mellandagsrean. Även om jag borde, jag älskar ju mode och kläder, och har inte råd att handla på mer än rea just nu ändå. Men jag blir stressad av alla människor och allt stoj och stim.

Gick dock in på myrorna en sväng. De brukar ha lite höga priser för att vara second hand, men det är sällan man hittar någon annan med liknande kläder om man handlar där. Jag vill inte vara “mainstream”, så jag handlar gärna av det som är “ute” och skapar en egen stil av det. Det är att skapa som är mode för mig.

 



 

Varför kan inte vi kvinnor vara nöjda med de vi är???

Jag tror säkert att detta är ett av de vanligaste diskuterade ämnena kring oss kvinnor. I alla generationer har utseendet legat oss nära, att se vacker ut är varje kvinnas dröm. Men vad är det att vara vacker?? Egentligen? Finns det en specifik kod på vad vacker är? Är man vackrare om man har mer kurvor, längre svall, större läppar, uttrycksfulla ögon?? Klart att jag är som många av er andra. När jag ser en filmer med kvinnliga sk¨ådisar kan jag inte säga annat än att jag blir avundsjuk. Vem vill inte ha Penelope Cruz hår? Svarlett Johanssens läppar? Julia Roberts leende?? Men är dessa kvinnor perfekta?? På bilder kanske, men inte i verkligheten. De är lika “operfekta”  lika “normala” som du och jag. 
Det största idealet är att ha en fit figur. Att ha så lite underhudsfett som möjligt. Alla skall vara slanka, med smala ben, knoppig rumpa, fylliga bröst etc etc. Varför kan vi inte bara vara nöjda med de kroppar vi är födda med?? Vad är det som gör att så många unga tjejer och även kvinnor för den delen eftersträvar kroppar som är idealet inom modeindustrin?? Jag vet inte svaret,men jag antar att det är pengar. Så länge det tjänas pengar på denna jätteindustri så kommer den att fortgå. Tyvärr. 
Jag förespråkar inte den magra kvinnan. JA! Kvinnor som står på Catwalken är magra. JA, boggare som Kisse är magra. Jag förespråkar den starka kvinnan. En kvinna som i nöd kan klara sig, kan utsätta sin kropp för starka påfrestningar utan att gå under. Därför behöver vi kvinnor fett, vi behöver detta för att våra kroppar är byggda för att arbeta fysiskt, för att vi skall bära fram barn. och detta kan vi inte göra om vi endast består av skinn och ben, eller endast av muskler. 
För flera tusen år sedan, när vår ras uppkom så har män och kvinnor gått bredvid varandra. Då var kvinnan tvungen att var lika stark som mannen, så att hon kunde strida om det behövdes. Nej, vi har inga direkta strider idag, men våra kroppar är fortfarande desamma.  
När jag gick i skolan hade jag två tjejkompisar jag umgicks med. Den ena var lång och väldigt smal, och den andra var kort och väldigt smal. När min mamma en gång såg mig med mina kompisar sade hon efteråt att jag såg ut som en amazon bredvid dem. Jag har nämligen alltid varit mer “bastant” byggd, något jag haft väldigt svårt att acceptera. Men så är det. Jag består av muskler,och kommer alltid att göra det.

Om ni inte redan kollat in Kissies blogg så gör det, men gör henne inte till något idel.

http://www.kissies.se/

(Om jag tränar det vill säga;-) )Men jag föredrar att se mig själv som en amazon istället för en icke finlemmad kvinna. Jag är hellre krigaren än jungfrun som sitter hemma och broderar.


Stammis hos sjukgymnasten

Jaha, det var ett tag sedan jag bloggade, vet inte varför det blev ett uppehåll, men nu skriver jag igen.

Då har man ännu en gång varit hos sjukgymnasten, börjar bli stammis hos dessa rara människor. Jag går ju dit regelbundet för att hålla koll på axeln så att den ligger bra, träna etc.  (För er som inte vet så har jag gjort en axeloperation efter att den har hoppat ur led 5 gånger de senaste fem åren.) Förr tisdagen gjorde jag en lumbalpunktion, dvs att man sticker en nål igenom ryggkotorna för att ta ryggmärgsvätska. Inte så speciellt mysigt om jag får säga det själv. Det besked jag fick av sköterskan var att ligga still en halvtimme på sjukhuset samt att inte träna samma dag. Okej tänker jag och promenerar hem. Dagen efter har huvudvärken släppt och jag tänker att jag prövar på en löprunda, 1 mil som vanligt. Detta går relativt problemfritt till dess att jag kommer imål. Då mår jag illa och är jätte yr. Senare på kvällen blir jag väldigt dålig och huvudvärken och illamåendet tilltar och blir värre. Jag blir sängliggandes i hela veckan, sen nu när det börjat avta….vad händer då??? Samtidigt som jag haft ont i huvudet så har jag haft ont i ena armen, trodde att det berodde på att jag spände mig eller något, men så igår såg jag att mitt högra skulderblad stack ut något förskräckligt. :O Såg ut som något försökte ta sig ut ur ryggen på mig. Jag springer runt och skämtar om att jag håller på att bli en ängel, vingarna börjar växa ut. Men fästmannen påstår att det är en Alien som bryter sig ut. Tack så mycket älskling…..<3

Idag fick jag min diagnos..Vingscapula??!!   Musklerna kring skulderbladet har lagt av…  Jaja, jag fick veta att allt funkade som det ska och gå hem med fler övningar. Jag kan ju iallafall vara glad att jag blir starkare av alla övningar. Hihi

Jaja, får se om jag blir en ängel till nästa gång. Eller kanske en insekt, man vet ju aldrig.

Bok som måste läsas

En bok för er som älskar mytologi och mysteriet kring änglar.

http://www.bokus.com/bok/9789173517126/anglarnas-tecken/

 

Bio med älsklingen <3

Snart ska jag och mitt hjärta på Bilbo. Ååååhhh, vad jag längtat efter den här filmen. Läste boken för ett år sedan och den var jättebra. En riktig sagobok, som jag rekommenderar till alla ni som älskar Tolkien.

Gudar

Jag antar att många av er därute har sett den omtalade si-fi filmen Prometheus. Jag såg en intressant minidokumentär igår som förklarade många av de frågor som uppkommer i filmen. För mig var det dock inte lika många frågor som uppkom. Jag har länge varit intresserad av myten att forntidens gudar skulle vara besök ifrån rymden. Jag kan inom samma ämne rekommendera boken Angelologi av Danielle Trussoni. Oerhört intressant läsning om hur myten om änglar kan tolkas annorlunda.

Åter till ämnet. Det finns hieroglyfer samt nedskrivet i den omtalade Tulli-papyrusen hur man 1400 bc, bevittnat brinnande, cirkelformade föremål som uppenbarade sig på himlen. Läs fliken för all info. Sedan kan man se på hieroglyfer & grottmålningar& hällristningar hur man uppfört bilder på farkoster på himlen och varelser som inte liknar människan. Det finns till och med renässansmålningar som visar himlafarkoster. Jag tycker att detta är ett oooerhört intressant fenomen, och jag undrar varför man inte talar mer öppet om det.

Att dessa skulle vara våra gudar har man redan länge diskuterat, men jag tror också att änglarna som det talas brett om i bibeln är samma varelser. Änglar är “guds” sändebud. det finns många intressanta verser i bibeln som behandlar möten med änglar.

Matt 1:20, Luk1:26, Joh 20:12. Det jag tycker är mest intressant finns i Hes 1:3 och behandlar hur profeten Heskeiel möter “de fyra varelserna.

När jag såg Prometheus så tänkte jag direkt på Nefilim, om dessa kan ni läsa i; 1 Mos 6. Nefilim betyder de fallna och är en korsbefruktning mellan ”gudaväsendena” och människan. Iboken jag nämnde ovan beskrivs de som vackra, långa, bleka. Ovanligt starka, begåvade etc. Hur ser “ingenörerna” ut i Prometheus. De är långa, oerhört muskulösa, enligt mig, vackra drag, och de visar ett oerhört intellekt. Nefilim?? Kanske kom dessa till vår planet och befruktade människan? Teorierna är många, frågorna är ,ånga, men bevisen att vi faktiskt har fått besök ifrån stjärnorna är otaligt många. Så att säga att vi skulle vara ensamma i universum är liiite ogenomtänkt.

Jag brinner för sån här “onödig” fakta, och skall nu börja runda av. Det sista jag tänker ta mig en funderare runt är pyramiderna. De första man funnit är i Egypten och kan dateras till ca 2600 bc. Vetenskapsmän är överens om att pyramiderna har byggts med avancerade matematiska samt astronomiska beräkningar, samt mästerliga utföranden i stenhuggarkonsten. Varje block vägde över ett ton och har placerats med otrolig precision. Men hur kan det då uppstå pyramider på så olika platser som Egypten och Sydamerika??? Tusentals mil samt hundratals år i åtskillnad? Och hur kan människan i så “simpla” kulturer ha sådan kunskap? Ja, inte tror jag då att vi själva gjorde det. Tror du? Sedan slog det mig när jag googlade runt på forntida Egypten. Faraoerna bar kronor som var ovalt formade. Man har funnit kranier i Peru (där ochså Nascalinjerna finns) som är ovalt formade. Kranierna tror man har tillhört vanliga människor vars huvuden blev bundna för att forma ett ovalt huvud. Skulle detta vara att hedra “gudarna”. Finns det ett samband mellan faraos krona och strävan att ha ett ovalt huvud?? Frågan är varför de funna kraniernas kroppar är så opropornerligt stora gentemot deras små kroppar??

Den stora frågan återstår….När kommer de igen? Kanske 2012-12-21??? ;D

Vad tror ni?? Lämna gärna en kommentar, och kolla in länkarna nedan.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Bilder ifrån google)

(http://www.bibeln.se/las/2k/hes#q=Hes+1%3A3)

http://aenigmaunveiled.wordpress.com/2011/04/20/ufo-in-ancient-art-i/

http://www.uforesearchnetwork.proboards.com/index.cgi?board=ancient&action=display&thread=63

http://www.youtube.com/watch?v=GpEx7pdp2-Q&feature=watch-vrec

Jakten på maten <3

Jag älskar verkligen våra underbara katter. Fick en lite bildserie hur de försöker komma åt maten när det är servering.

Lisbeth

Lisbeth, fästmannens kelgris. Hon följer honom överallt. Lisbeth är en kopia av honom, oftast lugn som en filbunke, hon har dock sina adrenalinkickar ibland. Hon älskar att mysa, betraktar hellre i stillhet än att lägga nosen i blöt som hennes syster. Smart är hon….oftast, men framför allt oerhört stilig.

Gott Nytt år

Axelproblem

Hej alla,

Har inte hunnit blogg så mycket nu under julhelgen, dessutom så har min dator bestämt sig för att lägga av. Så jag får helt enkelt blogga när jag kommer åt J:s dator.

Julen var iallafall jättemysig. Jag var med J och hans familj här i Gävle. Nästa år får det bli Småland. Dock hade jag väldigt ont i min opererade axel & skuldra under hela natten innan jul samt på julafton. Fick ta värktabletter och smörja in med tigerbalsam. Under natten gick smärtan över, men på morgonen visade det sig att jag fått en “vingscapula” på min vänstra axel, hade en på min högera sedan tidigare. ( Enklast att förklara är att musklerna som håller skulderbladet på plats, vill inte fungera riktigt som de ska. och skulderbladet vingar utåt som en fågelvinge. Ser ganska äckligt ut. Jaja, det  är bara mer sjukgymnastik som gäller för min del . Jag blir ju iallafall starkare och får snygga ryggmuskler. 

Pepparkakshuset

Pepparkakshuset jag lyckades knåpa ihop. Här bor tomten, och han har såklart bjudit in sina tomtenissar. 

Vår mest älskade högtid är äntligen här…<3

Äntligen är det jul….  Det är så härligt, så vackert, så underbart. Ljus, gnistrande snö, god mat, familj. Hur kan man inte vilja fira den här fantastiska högtid?? December har bara flugit iväg, men ändock har man hunnit med en hel del, (förutom att uppdatera i bloggen förstås. ;-D) Jag har bakat pepparkakor, lussekattar X2, pepparkakshus, knäck/kola, “dadelgodis”.Detta är min och alla andra pyssligas högtid.

 

Nu när jag har fått medicin motmin ångest så har jag kunnat handskas med vardagen med helt andra ögon, och det gläder mig och min omgivning sååå mycket. <3 Jag har inte känt av mörkret som jag brukar, har tom lyckats springa när mörkret har lagt sig,det var det inte på tal om när jag mådde som sämst. Men idag mår jag bra,och ser bara framemot våren och äventyren i Stockholm.

Kissarna har självklart varit med och myst när matte pysslat, och idah hann jag tom inhandla lilla Alice favoritmus. (Hon är väldigt kräsen, och leker bara med speciella pälsmöss som hon känner igen som kattunge.)

3.e Advent = Lussebullar igen



 

Igår fick jag en liten förfrågan ifrån min fästman. Han undrade om jag ville baka lussebullar om han gick och handlade ingredienser. Det blev en stor sats, får se hur länge bullarna räcker dock. 

I veckan tänkte jag baka pepparkakor, ( och ja, jag tänker vara sååååå rasistiskt och göra pepparkaksgubbar, som råååkar vara bruna. ) Kanske blir det julmuffins med saffran och russin till julhelgen. På godisfronten, blir det knäck av något slag, kola, och kanske rockyroad fudge. I  slutändan blir det ju ändå inte jag som äter så mycket.

Jag ville leka lite med degen, och inte göra likadana former. Så det blev lite av varje. Några hjärtan, vanliga bullar, klassiska lussekatter, kringlor. Några med pärlsocker, några utan garnityr, och några med råsocker. Muuuumsiga var de iallafall.

Glad tredje advent där ute. <3

Veckans lista- Bästa julfilmerna






Detta är min lista;

12. Tomten är far till alla barnen

11. Välkommen till familjen

10. Snögubben

9. Sagan om Karl Bertil Jonssons julafton

8. Ensam Hemma

7. The holiday

6. Fanny & Alexander

5. Nötknäpparen

4. Love Actually

3. Disney´s – A Christmas Carrol

2. The Polar Express

1. It´s a Wonderful life

Ljus som lyser upp tillvaron



 

Ljus är alltid behövligt i dessa mörka tider. Plocka in lite björkris och sätt i en glasburk tillsammans med ett blockljus. Voìla,  ett vacker ljus som sprider värme i hemmet.

 

Har dessutom gjort islyktor till ljusen på balkongen. Där skulle man egentligen ha gravljus, men jag har inte pengar att köpa det nu. Får bli vanliga blockljus sålänge.

Fyndat på röda korset



Den stjärnformade skålen skall jag troligen måla i en annan färg efter jul. Duken den ligger på hittade jag också.

Tomten i krukan är egentligen en smörkniv, men jag var ju tvungen att sätta honom någonstans sålänge.

 

Tomten är en designtomte ifrån Nääsgränsgårds formgivare. Äpplet tyckte jag var gulligt. Även om det är lite mainstream.

 

Ljusstaken skall jag “renovera”  men den ska gå i samma färger. Jag älskar nämligen allmogestil. Det är inte ofta man kan fynda allmoge saker, de är relativt eftertraktade och dyra. Men eftersom jag är uppvuxet i ett hem som är prägla av 1800-1900 tal så trivs jag kring dessa genuina skapelser.

 

Sedan är jag totalt förälskad i de söta värmeljushållarna med hjärtan på. Dessutom matchar de med duken jag köpte.

 

Utöver detta hittade jag ett par virkade dukar som jag skall ha i ett kommande projekt, en snögubbesom måste lagas, ( jag råkade ta sönder honom på vägen hem.  )och ett halmhjärta som jag satte på dörren. Allt som allt betalade jag runt 70 kr. Inte illa för så mycket, bra för miljön, och dessutom kommer pengarna dit där de behövs.

 

Fler borde handla second hand. Det är roligare, personligare, och inte minst bättre för plånbok och för moder jord.

Kvällens pyssel

Här kommer lite bilder på de julkort jag har gjort. Undrar vem som får vilket?  ;-D

Som ni ser så blir det rent kaos när “pyssel Dannie” är i farten.

Länge sedan

Det var ett tag sedan jag bloggade, en vecka exakt tror jag. Men den senaste veckan har varit helt kaotisk för mig. Jag har börjat praktisera på en gymnasieskola så jag har varit helt slut när jag kommit hem. Varit borta varje dag, heltid, något jag inte sysslat med på evigheter.

När jag kom hem lade jag mig för att vila, och sedan låg jag utslagen i sängen ett antal timmar. Försökte hinna med träningen, men som grädde på moset så blev det mellan -10 och -20 grader hela veckan så det blev endast en runda då termometern visade -5. Annars fick jag träna hemma.

Nu i helgen har jag dock hunnit med och pyssla en hel del. Efter många om och men, och 40 minuter lyckades jag fläta ett hjärta att hänga i granen. Trodde att det skulle vara enkelt då man gjorde sådant på lekis, men det var ett antal år sedan. Flätade några stycken av gammalt presentpapper jag sparat, ( till fästmannens förtret. ;-P ) Jag sparar sådant som många anser som skräp, men 9 av 10 gånger kommer “skräpet” till användning.

Dekorerade apelisenr med nejlikor och röda band som jag hängde i vardagsrumsfönstret. Det var fästmannen som gixk iväg för att kvällshandla, och kom hem med apelsinpyssel till mig. <3 När jag kom in till vardagsrummet imorse så doftade det ljuvligt. Halleluja för julens underbara dofter.

Fixade även ute på balkongen, har dock inga bilder. Men jag sopade rent, lade ut mattan, dekorerade ett par grankvistar jag släpat hemifrån skogen, med mindre fina julkulor. Dessutom målade jag ett par gamla konservburkar med röd färg, utanför som innanför och gjorde sedan hål i dem. Efter det var det bara att sätta i ett par ljus och tända, blev huuuuur mysigt som helst.

Var lite sugen på att baka så det blev en limpa till <3 och en sats med jordgubbsmuffins. Muffinstomten poserar även här.

 

I veckan väntar åter skolan, men på Luciadagen åker jag till Uppsala för att röntgas, får se vad resultatet säger. Jag skall även hinna klart med julkorten innan kl 18,00 den 12 december. Vill ju att mina & våra kära släktingar skall få sina julhälsningar i tid.

Hoppas att det inte dröjer alltför länge tills jag skriver igen. Men jag tror inte det iallafall. 

Till dess..en glad andra advent till er alla. <3

Julpyssel & Julbak

I helgen har jag insett en med de stora fördelarna med att ha Adhd. När jag blir kreativ, så¨kan jag hålla på huuuur länge som helst med att pyssla, knepa, knåpa, baka etc etc.

Muffinstomten hugger nu in på kvällens lussebullar. (Glutenfria såklart.)

 

 

Men idag bjöd han in sin andra tomtekompis. 

 

Lite juligt i köket skall man också ha. Tavlan har min kära Mutti broderat. <3

 

Gjorde en stjärna att hänga på dörren.

 

Dessutom så målade jag om detta vinställ som innan bar en förskräcklig orange färg. Snyggt va. 

 

Lisbeth ville såklart vara med och pyssla. Hon och syster Alice vill alltid vara med och undersöka. De kommande dagarna väntar julkorten som skall vara klara innan den 12:e. Lite nya grandekorationer tänker jag också göra. Lite tipps till er andra pyssel sugna. Man kan hitta allt i naturen. Addera lite röda band, torkad frukt och glitter så har ni en riktig genuin och originell dekoration.

Pyssla på mina vänner.

Den där magiska julstämmningen

Det finns vissa filmer och viss musik som bara bär den där magin som får ögonen att tåras. Hoppet om att det faktiskt finns en annan värld, någonstans därute ibland virrvarret av snöflingor.

The Polar Express är en sådan film för mig. Den gör stunden magisk, och man önskar att den aldrig skulle ta slut. Berättelsen är vacker, musiken underbar, finns nig inte någon film i mitt tycke som slår detta mästerverk.

Så ni som inte lagt ner tid för att se den här filmen, gör det, ni kommer inte att ångra er. ;D

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jVfB6GhlwIM[/youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=dtszN3TkQsI

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nZ19mW-TMRk[/youtube]

 

 

 

Julbak i natten

Jag har kommit in i ett underligt stadium, men mycket bra stadium för min överkreativa hjärna.

Baka är alltid mysigt, och experimentera när man bakar, ja då blir det roligare än roligast. Det är så många smaker jag vill lägga i muffins dessa veckor innan jul, när snön faller ute och ljusen lyser magiskt i fönstret. Idag har det varit en neredag då ångest och tårar har velat tränga in i hjärtat. och när jag inte hinner ut på en löprunda blir det att lösa stunden på annat sätt. Mina pyssel&bakfingrar kliar och när det inte händer saker blir jag otålig och rastlös. Kvällens resultat av detta blev pepparkaksmuffins i smakkombi med lingon och banan. Fästmannen blev överlycklig, och älskade dessa små bakelser. och blir han glad, ja då blir jag glad.

Äntligen fint i julstugan

Älskar detta, väntan på ljuset. Så myyyysigt. Idag tog jag mig i kragen och hängde upp adventsstjärnor, lade fram juldukarna samt satte ut lite tomtar och julkrubban. Hur kan vissa människor säga nej till julfirande? För mig är det den viktigaste traditionen på året, och inte minst den vackraste. För mig betyder det dessutom mycket då jag ofta är nedstämd under vinterhalvåret. Men får jag pyssla och gör mysigt så mår min själ mycket bättre. under vinterhalvåret. Men får jag pyssla och gör mysigt så mår min själ mycket bättre.

Hyacinter är ett måste för mig. Jag älskar dessa klockliknande blommor med dess ljuvliga doft. Nu hade jag tyvärr ingen hyacintkruka, eller annan kruka i passande storlek. Så jag får använda mitt kreativa “Omasinne” och göra en.
Jag använde mig av :
En urdiskad stor konservburk. (kattmatsburk är en passande storlek)
Rött band, ca en meter.
Dekoration i form av stjärnor & glitter
Lim, sax
Jag lindade bara bandet runt konservburken och gjorde en dubbelrosett på framsidan. Sedan limmade jag fast guldiga stjärnor i varierande storlek. Limmade små duttar över hela burken och strödde sedan glitter över.

Jag vet inte vad ni tycker men jag älskar den. ;D

 

Veckans ord <3

Krossade hjärtan…..

Slår än i mörkret

Sargade strupar…..

Sjunger en ljuv melodi….

Sårade kroppar….

Dansar i skenet

Förbannande ord…

Byts ut mot en utopi

 Tårar på kinder…

Torkas av vinden

Svidande sanning…

Glöms bort av en lögn

Klagande tanke…

Ersätts av hopp, finns i en dröm.

Brännande ondska…..

Svalkande godhet

Svärtande stål….

 Putsas av smeden

Spetsade kroppar….

Begravs hos vår moder, i ett förevigt svartnat hål.

Ungdomar

De kallar oss ungdomar

 De kallar oss ungdomar, på vägen mellan liten och stor.

Inte mogen nog att bära sitt liv i sina egna händer, inte liten nog att gråta utan mor.

De kallar oss barn, när vi är i vägen, när de skall sköta sitt.

En förtvivlad kamp går vi igenom,

genom en kolsvart förvirrad skog.

Utan ljus i mörkret, vandrar vi på okänd jord.

Ingen riktig stig håller oss i kurs,

Ingen hand att hålla i, ingen som ger oss skjuts.

Vi tröstar efter kärlek, finner ej vår tro,

vi gömmer oss bakom det yttre och låter det bero.

Vi vill inte gråta när alla andra ser.

Vill inte erövra den kärlek någon oss ger.

Jag är som ni, en ungdom i kamp.

Jag är som ni, ett barn på livets ramp.

Vi finns i livets matta,

Vi är vävda av dess garn,

Vi är av samma kött och blod,

Och de kallar oss barn.

 

 

Våldtagen

“Jag har blivit våldtagen.
Våldtagen av den Andres hand.
Jag har blivit nedtryckt i jorden,
men ej fått bära en blodig rand.
Kuvad, hunschad jag smyger min väg,allt för att undvika den Andres räd.
Rädd för livet, för andra för oss….
Kommer vi någonsin att ta oss loss??”
 

Psykiska störningar i samhället blir allt vanligare!

Hej alla!

Har du någonsin googlat fram ett random test för att se om du vore, ja säg psykopat, Sociapat, eller om du hade anorexia/BDD eller kanske ortorexi??

Det finns säkert 100-tals olika test som hänvisar till olika psykiska “störningar” på nätet. När jag haft tråkigt så har jag spenderat tiden med att roa mig själv genom att göra alla möjliga tester. Slutresultatet blev ganska komiskt,så jag bestämde mig för att gör ett sjuk-CV. För att tydliggöra, jag har inte alla dessa störningar. Alla människor har drag av i stort sett alla olika “störningar”, men man behöver inte besitta en diagnos för det. Så för att få en diagnos på något bör man gör tester med specialister, samt tala med psykologer & psykiatriker etc,  inte genom att klicka, ja/nej/kanske etc på datorn. 

“Jag söker nu  jobbet som psykpatient därjag passar in.

Målsättning:
Är en ung kvinna med alla möjliga psykiska besvär som jag troligen alltid kommer att ha. Det läkarna vill göra är att sätta en stämpel, ge mig mediciner och sen får vi ser hur det går.

Profil: Jag är en mycket övergladglad och lika social som jag inte är social person. Jag är lättstressad, har dålig självkänsla, själförtroendet ligger i botten, men jag är öppen för nya, spännande utmaningar, även om jag är sluten i mig själv. Jag är lika fokuserad på mina problem som alla andra är på sina.

Språk:
Svenska:              Babblande 23 h om dygnet.
Engelska:              Babblande- pauser ibland
Tyska:                   Babblande när det gäller.
Franska:               Snarare jollrande.

Förstår dessutom norska, danska samt dadaspråket alldeles utmärkt.

 

Anställningar:

2012                                          BDD- Body Dysmorphic Disorder

2012                                          Paranoia&avundsjuka

2012                                      Tvångstankar OCD

2012à                                       Borderline/Instabil personlighetsstörning

2011-2012                                 Depression

2006-2012                                 Ortorexi

2005-2012                            Ätstörningar (Delar av anorexi)

1999-2012                             Ångestsyndrom- generell ångestsyndrom

2004                                          Damp.

2009                                          Aspbergers syndrom

1991-2012à                             ADHD alternativt Damp.

2012                                          Dyskalkyli

Utredningar:

2012                                          ADHD/annan neurotisk sjukdom

2012                                          Bordeline/depression

Kurser:

2000-2001                                 Barnpsykolog-Nässjö

2001                                          Sjuksyster- Hult

2003                                          Sjuksyster/Kurator- Taberg

2006                                          Psykolog- Jönköping                          

2008                                          Kurator- Jönköping

2009                                          Kurator Jönköping& Psykolog Jönköping

2010                                          Arbetsterapeut Jönköping

2011                                       Kurator Gävle”

Mina första cupcakes ever <3

Banancupkakes med chokladglasyr <3

Jag har lyckats med mina första Cupcakes. Egentligen skulle jag göra en vanlig banankaka, men jag ville var lite mer kreativ, så det blev muffins/Cupcakes.
Upptäckte hur kul det var att dekorera dessa söta små skapelser. Det stora problemet jag alltid haft med muffins är att få en fin form på dem. Så nu satte jag ner formarna i mina minsta koppar…et Voila! De blev så små…så söta. Som frosting använde jag mig av chokladglasyr med recept på den glasyr man har till Kärleksmums/Snoddas.
Jag dekorerade med lite kokos, sockerkulor, naturens gåvor samt några stjärnor.
Om jag skall vara ärlig så vet jag inte om jag egentligen vill äta upp dem. Jag är inte direkt ett kakmonster och sedan är de alltför söta för att förtäras.

Körkort i handen

Jaaaa, nu har jag äntligen mitt bevis i handen. Beviset på att jag får terrorisera vägarna. Mohahaha. Jag är så glad att jag lyckades till slut, ska väl erkänna att jag började tvivla på att jag någonsin skulle få kortet. :(

Normalt sett kör en elev ca 25-30 lektioner på körskola då det är dags att köras upp, jag fick ta uppåt 50 stycken lektioner. :O Men anledningarna till detta finns.

1. Jag körde endast på körskola.

2. Jag har fått två diagnoser Adhd och atypisk autism där främst adhd:n påverkade min prestation. Jag kunde sällan koncentrera mg mer än 30 min och jag klarade inte av att ta in för mycket information ifrån körläraren. Klart att jag då kände mig dum och obegåvad. Diagnoserna påverkade även min koncentration när jag pluggade teori..

Jag blev frustrerad och ledsen att jag inte kände mig förstådd, vilket jag ännu blir i många situationer. Människor säger sig förstå, men gör inte det när det väl visar sig. Men jag arbetar med att visa upp en mer “social” sida och tänka på hur jag agerar.

 

Ett tips till andra som har liknande problematik. Riksförbundet Attention samarbetar på något sätt med vissa körskolor som visar mer förstående för elever med problematik.

Julen är en viktig tradition för de flesta av oss Nordbor!!

Åhhh… jag blir så upprörd av dessa mjäkiga politiker som inte kan sätta ner foten när det går för långt. Julen är en tradition som vi har firat i Europa/världen i flera hundra år,och julgranen som jag personligen älskar, och jag tror att många fler gör det, äkta som av plast har en speciell plats i mitt nordiska hjärta. <3  Jag tycker synd om de danskar som, (om inte en givmild privatperson donerat pengarna till julgran), hade blivit utan detta på det offentliga torget. Jag tycker att det är självklart att vi Nordbor skall få fira våra traditioner som vi vill.

När det talades om böneutropen blev det minsann ingen folkomröstning, men om ett bostadsområde skall få gran då röstar man.. !! Nu är det helt olika saker och olika länder men vi ligger iallafall grannar.  Jag tycker bara att det är knepigt, det skall vara religionsfrihet, men när det kommer till vår “religion”/ traditioner då skall man ifrågasätta. 

Nej!! Låt julen vara, vi behöver banne mig lite ljus i denna utveckling..

Nedan har jag klistrat in länken; kolla gärna in den.

OBS! Det är en neutral nyhetssida, inte ett fält för extremister att uttrycka sig!!

http://avpixlat.info/2012/11/13/danmark-islamister-vagrade-inkop-av-julgran-tv-team-attackerad-av-muslimska-ynglingar/

 

Oroad för framtiden

Jag läste tidigare på DN.s hemsida att andrahandshyrorna för bostadsrätter kan komma att fördubblas i nästa år.  detta är väldigt skrämmande för mig som har sökt in till lärarutbildningen i huvudstaden och mer än gärna vill börja få struktur på mitt liv.

Jag har gått istort sett varit helt arbetslös sedan juni 2011, lite timmar på ett bageri har jag lyckats nappa åt mig. Vissa människor säger att du måste söka fler jobb, vara bredare i ditt sökande, mer aktiv. Men det är tusan inte lätt. I början sökte jag jobb hela tiden, kollade allt som fanns på platsbanken, lämnade till alla butiker jag kunde komma på, men inget napp. Jag fick provjobba en vecka på en restaurang, men den oerhört “trevliga” ägarinnan påstod att hon efter en dag såg att jag inte var tillräckligt social för att ingå i hennes crew. Jaha, tack för den stöveln, hon hade dömt ut mig efter en dag. :/

Efter det så fortsatte jag att söka, men har inte fått några resultat. Det är klart att det tar emot, jag känner att jag inte gör ordentligt nog, men jag blir arg på människor som säger att dagens ungdomar är lata,och inte tar vad de får. Ni skulle bara testa på och se hur det är att vara ung i dagens samhälle, där man döms ut och man inte går efter den sociala normen.

Vårt underbara samhälle, (lyssna på den omnämnda ironin…) är uppbyggt på de kanske 80% av sociala människor som bestämmer normerna etc. Detta gör mig ledsen. Jag har svårt att passa in i sociala sammanhang, vet inte vad jag skall säga, när man skall skratta,ni vet “den sociala koden”. Så har det alltid varit, det har tagit tid för mig att komma in i sammanhang, men när jag väl har kommit in så kan jag bli en oerhört social person som bjuder på mig själv. Men jag får aldrig chansen att visa det, resterande 20% får inte visa det. Aldrig får jag chansen att visa min kompetens, att jag är en oerhörd tillgång, för det vet jag att jag är. Jag har bevis på papper…

Men ändå, det ser ut som det gör. Jag är rädd att jag inte kommer att kunna plugga till våren för att jag inte har ett boende. Vad skall jag då göra..?? Hamna i tredje fasen innan jag hunnit fylla 22?? Skamligt är ordet…Skamligt.

Det samhället glömmer, är att dessa kanske 20% som har någon såkallad “diagnos”, (ADHD, någon form av autism, tourettes) är de individer som i människans begynnelse utvecklade samhället. Utan en hjärna med ADHD/autism som tänker utanför ramarna hade vi inte nog inte kommit hit, där vi är idag.

Glöm inte det!!

Nationalsången gånger 2

Efter andra världskriget fick inte Tyskland längre sjunga den första versen i sin Nationalsång offentligt, det är iallafall vad jag fått höra. Den ansågs opassande.

Men personligen förstår jag inte varför, den handlar ju bara om hur den egna nationen är det “högsta” över alla nationer. Och är man en riktig nationalist är nog så fallet. Man står tillsammans som bröder när det är kris och håller samman, vad som än händer.

För mig finns det två nationer som står mig nära hjärtat. Mitt älskade Sverige och mitt älskade Tyskland som alltid har varit en del av mitt liv.

För mig fanns inte en mormor, det var Oma. Vi firade St:Nicolaus och fick en stor strut med godsaker när vi började första klass.

När jag var liten frågade jag mamma varför jag inte hade någon mormor, och då förklarade hon att Oma var min mormor. Jag har vuxit upp med dubbla traditioner, släktresor etc. Det enda jag saknat, och saknar än idag är att vi aldrig fick chansen att få tyska som ett andra modersmål.

Deutschland in menie Herz. <3

Deutschland, Deutschland über alles,
über alles in der Welt,
wenn es stets zu Schutz und Trutze
brüderlich zusammen hält.
Von der Maas bis an die Memel, von der
Etsch bis an den Belt.
Deutschland, Deutschland über alles,
über alles in der Welt.

 När jag var liten fick jag ibland höra klyschan att alla tyskar är nazister, dumma i huvudet etc. Vilken rasism…eller!!??

Jag har funderat kring begreppet rasism. Det är ju en ständig diskussion kring detta “ämne”. Vi får inte längre säga negerboll, det ska fint och neutralt heta”chokladboll”. (Höhöhö…inte för mig inte.) Noggerblack fick inte heta Noggerblack…jaha. Tintin som skrevs när “neger” fortfarande fick uttalas, tas bort. Undrar egentligen hur länge det får heta “Schwarzkopf??-rakt översatt “Svartskalle”, eller varför blir vi “västerlänningar” inte arga när man säger Magnum White, vitlök etc. Jag bara undrar…jag känner mig ju inte kränkt av detta. Så varför känner sig de andra kränkta?

Det är egentligen ett helt missförstånd av begreppet “rasism” iallafalla i mina öron. På nationalencyklopedins hemsida står det inget om att den “vita rasen” är över den “svarta rasen” i naturens ideologi. Det står om raser, yttre drag, kännetecken etc. Men inget om svart& vit. Jag kanske har helt fel…

Men om vi ska gå efter dagens normer, så fine…då får jag kalla mig RASIST.

  1. Jag älskar mitt land.
  2. Jag sjunger nationalsången.
  3. Jag har en svensk flagga på min balkong.

Mina åsikter är mina åsikter

Jag har fått en del kritik för att jag lägger upp”rasistiska” länkar på facebook. Rätt är att jag har lagt upp länkar, fel är att dessa är rasistiska.

Jag har aldrig skrivit något rasistiskt eller uppvisat ett rasistiskt beteende. Jag har för tusan släktingar som är afroamerikaner, och jag har aldrig varit osympatisk åt dem.

Anledningen att jag lägger upp dessa “rasistiska” länkar är att det är vilka nyheter som helst, men de syns bara inte i media på samma sätt, och gör de det så är dessa retuscherade. Ganska klurigt faktiskt, med tanke på att Sverige skall vara ett land som lägger upp ocensurerat material i media, det var iallafall det jag fick lära mig när jag gick i skolan.

Men personligen känner jag ett påhopp, varför får inte jag tycka som jag vill??

Varför skall samhället “mobba” de som inte har en “politisk sett” godkänd ideologi.

Sedan har jag funderat på om det finns folk som kanske  adderat min nationalistiska anda+mitt tyska släkte till att jag skulle vara nazist?? Kan på en gång säga att så är inte fallet. Jag bär mitt släkte med stolthet, men någon nazist skulle jag aldrig vara, jag har  judeblod i ådrorna. Det skulle typ vara att “pissa” på sig själv ju.

Tänker inte lägga ner mer tid på att försvara min åsikt, jag står för det jag står för, och skulle någon ha problem med det så säg det!

Jag är en stark individ som har ryggrad och jag tänker aldrig vika mig för samhället.

 

Sluta göra påhopp!!

Jag blir trött, arg och ledsen på att människor dömer mig utan att se till orsaken.

Många har säkert sett den egentligen löjliga debatten på facebook, bara för att jag ifrågasatte yttrandefriheten i vårt land.

Jag dömer inte människor som tillhör andra partier, kulturer etc. Men jag blir frustrerad när jag gång på gång måste försvara min åsikt, och hela tiden ta emot nya slag med den enda orsaken att det inte är “accepterat”.

Jag accepterar att andra tycker annorlunda, men jag accepterar inte att ta skit. Ni som känner  mig personligen förstår bättre varför jag står för min åsikt, och varför jag inte viker mig. Ni som inte vet, håll er utanför.

Den enda som vet hur utvecklingen ser ut i vårt land är framtiden själv, men jag tror personligen att händer kommer ingen agera nu, så kommer samma som gamla misstag begås om och om igen.

Vad folk än tycker och säger så kommer jag fortfarande stå stark och vara en stolt patriot.

 


Mobbning

Jag såg precis en film som gjorde mig ganska upprörd. "Odd Girl Out". Handlar om hur en tjej blir trakasserad i skolan, nätet etc. När jag såg filmen blev jag påmind om min egen skolgång, hur ont i magen jag hade varje dag.

Jag förstår mig inte på människor, varför är vi så elaka?? Vi är en grym ras som på många plan är alltför simpla för att kalla oss den smartaste arten.

Det är inte många som vet om min berättelse, och inte många bryr sig heller. Nu skall jag inte jämföra min skoltid med filmen jag nämnde, men för mig var det ett helvete.

Från första gången när jag åkte buss själv i förskolan har jag haft någon som trakasserade mig på ett eller annat sätt. Det handlade först bara om psykisk mobbning, såsom glåpord och elaka kommentarer, men ju äldre jag blev, desto värre blev mobbningen.

Jag flyttade till en ny skola när jag var 11 år, och jag minns att allt jag hoppades på var att få kompisar som jag kände mig accepterad hos, men här blev allt värre.

I början lät jag mig hackas på, jag sade sällan ifrån. Sade jag ifrån skrattade man bara åt mig. När jag började högstadiet bad jag att inte få hamna i samma klass som min mobbare, men så blev fallet. Men nu fanns det också andra som hängde på. Livet på högstadiet blev också ett helvete, det var också här som den fysiska mobbningen började. Men en dag sade jag ifrån, rent fysiskt. Och det blev tyst. Det som dock gjorde saken värre var att en av mina mobbare fick diplom och stipendium som årets stjärnskott. Han hade lyckats vända ett antal IG till G. Jag ville bara ställa mig på scenen och skrika. Jag hade inte fått en lugn stund i skolan men ändå gått ut med toppbetyg, men ändå sade ingen någonting.

På gymnasiet blev jag inte direkt utsatt, men jag var alltid udda, hade inga riktiga vänner. Kanske hade jag lärt mig att människor är inte att lita på.

Människor är så snabba på att döma varandra, det som inte passar in i formen skall inte accepteras, och där var jag. Det kvittar vem man är, eller om man ändrar på någonting. Mobbaren hittar alltid en ny öm punkt.

Så ni som någonsin mobbat en annan människa, eller tryckt ner någon för en annans åsikt, kläder, hår, vad som helst....rannsaka dig själv. Det är bara du som visar en svaghet.

Jag har blivit starkare efter vad jag gått igenom, men tyvärr är finns det även mobbare i min ålder. Dessa människor finns överallt, och vem som helst kan bli det.

http://www.youtube.com/watch?v=Yy0SnBejYgI

 

Lågutbildad, obegåvad, opåläst…tror inte det!

Hittade ett ganska roligt inlägg på ett forum angående att SD till mesta dels består av lågutbildade “bonnläppar”. Att ens säga så tycker jag är obegåvat. Flera månniskor som jag känner som röstar SD är verkligen inte obegåvade eller lågutbildade, andra som jag känner håller med om att det finns bra saker i deras partipogram, och dessa ser inte heller jag som obegåvade.

Något jag tycker att folk skall förstå, man behöver inte vara obegåvad bara för att man är lågutbildad.

Berätta gärna hur många fel (av 10) jag har om jag tror att:

Du är under 30 år= Yes det är jag.
Du bor i södra Sverige (= söder om Stockholm)= Nej, nej. Jag bor norr om Stockholm.
Du är lågutbildad= Både ja och nej. Jag gick ut skolan med toppbetyg, men jag har inte ännu hunnit att utbilda mig.
Din kille röstar på SD och du fick egentligen idén från honom= Nej, han röstar annorlunda. Min idé har jag fått ifrån att se dagens utveckling.
Din kille är lågutbildad, möjligen arbetslös= Vad har detta med min kille att göra??
Du har egentligen inga vänner som är invandrare= Jag har vänner som är invandrare
Du har bott i Sverige i hela ditt liv= Ja, men min uppväxt är präglad av den tyska kulturen
Du har inte läst SD:s partiprogram men du tycker det du hört verkar bra.=Jag har läst det, Jag är PÅLÄST.
Du tog ut absolut största delen av föräldraledigheten (eller tänker göra det om du funderar på saken)= Inga barn, men klart att man vill mgås med barnet.
Det stör dig inte särskilt mycket att 17 av SD:s 20 riksdagsplatser går till män=Nej, jag är inte feminist

http://www.familjeliv.se/Forum-26-65/m54689724.html

Dvs. Minst hälften stämmer inte.

Så fina folket, låt bli och kasta skit. Jag är inte obegåvad, rasist och ointelligent bara för att jag röstar på mitten.

Om gruppvåldtäkten på ung kvinna.

Det var först idag som jag kollade filmen som så många talar om, inte minst etablerad media såsom Expressen, Aftonbladet & SVT. Det första jag känner är äckel, motbjudande att se hur människor kan bete sig såhär. Finns det ingen respekt för kvinnan i dagens samhälle?? Jag ville inte ens se filmen, utan lyssnade bara vad som sades av de fyra unga män som utför våldtäkten.

Varje gång det kommer upp media om våldtäkter, misshandel, hedersmord på kvinnor blir jag arg och ledsen. Vad hände med jämställdheten? Eller skall det endast gälla mandat i riksdagen och löner? När det kommer till att behandla oss med respekt och förstå vikten av ett NEJ, då är den som bortblåst.

Senast igår, (innan jag såg filmen) pratade jag med min sambo om att vi kvinnor borde återgå lite till den Viktorianska  synen på kvinnan sexuellt. Då var man billig om man visade benen och axlarna, idag visar vi hur mycket hud som helst. Stå på er kvinnor, din kropp är ditt tempel och det är du som skall bjuda in. Men det är klart, alkohol och droger gör oss till dockor, som lätt kan falla offer för männens förtryck.

Åter till filmen; det jag läst på Avpixlats hemsida är av ganska intressant och inte minst snedvriden synvinkel. Hemsidan fick ta mycket kritik för att offrets ansikte syntes under någon/några sekvenser. Vilket jag inte tycker är okej. Det som inte diskuteras är gärningsmännens kränkande attityd till den unga svenskan. Inte heller diskuterar man att en kvinna har blivit gruppvåldtagen. Etablerad media tyckte tydligen att det var mer av intresse att diskutera kring hur hemsidan kränkt kvinnan genom att hennes ansikte syns i bild. Personligen tycker jag att detta är mycket egendomligt. Jag har aldrig blivit utsatt för sexuellt våld, men om jag blivit det skulle jag tycka att det vore mer kränkande att ett flertal män tar för sig av min kropp än om mitt ansikte synts några ögonblick in en filmsekvens. Eller har jag helt fel?

Det handlar dock inte om att en “viss” grupp människor beter sig på detta sättet, det handlar om en tyvärr underliggande attityd till kvinnan. Enligt en studie som är finansierad av EU-fonden Daphne II, visar att Sverige ligger högst upp på listan när det gäller anmälda våldtäkter i Europa, endast 13 % av dessa går till domstol. Någonting är fel i vårt samhälle. 

Personligen har jag endast blivit sexuellt kränkt genom att främmande män visslat gillande, blickat på ett obehagligt sätt och sagt någonting på vederbörande språk. Varje gång detta händer blir jag förbannad, men jag vet aldrig hur jag skall bemöta det. Blänger jag, ja då visslar de gillande. Säger jag till dem, då visslar de ändå. Och skulle jag ifrågasätta och personligen slå ifrån med ord att man bemöter inte en kvinna på det sättet, ja då är det antingen ett slag eller så blir de såpass överrumplade att de inte vad de skall ta sig till. Att tillägga så har det samtliga gånger varit män med utomeuropeisk bakgrund som uppträtt sig opassande. Jag upprepar ännu en gång,  det är inte endast invandrare som kränker kvinnor sexuellt, eller utför våldtäkter, det finns minst lika många svenska män som gör det, det är som sagt en underliggande snedvriden syn på kvinnan. Men när det gäller mig så var det inte svenskar.

Den fråga som jag länge undrat över, men inte vet hur jag skall få svar på är varför är deras kvinnor såpass “heliga” att de skall bära slöja för att inte visa något sexuellt framför främmande män, men oss kvinnor i västerländsk kultur, kan man bara ta för sig av oss då eller?

Politiken i vårt långa land går bara utför…tyvärr

Jag förstår inte vad politiker tänker med, ibland undrar jag om det är en drös med lågbegåvade människor. Varför tar vi in fler människor till Sverige? Det står ju tydligt på agendan att arbetslösheten är ett enormt problem, ungdomar har inga jobb, och ännu färre bostäder.Skall jag riskera att hamna i fas tre innan jag hunnit fylla 22, bara för att det inte finns jobb för mig?? Skall de ungdomar som inte har kunnat flytta hemifrån tvingas bo hemma, endast för att det “INTE” finns bostäder.

 

Det är bara ren nonsens att det skulle vara bostadsbrist, bostäderna prioriteras på fel sätt säger jag. Och vi ungdomar i Sverige är inte de som skall prioriteras först, utan det är mer synd om asylsökanden.Klart att det är svårt att behöva fly ifrån krig, att komma till ett land som man inte känner till, det är klart att man måste hjälpa till. Men det finns andra sätt att hjälpa.

Det som gör mig ledsen och frustrerad är att makthavarna i vårt land inte inser att det finns människor bland oss som lever i fattigdom, människor som mår psykiskt dåligt, människor här som behöver hjälp. Men inte får vi någon hjälp, istället drar man ner på vården, men samtidigt ska asylsökanden ha rätt till fri vård. Företag varslar, men ändå behöver vi arbetskraftsinvandring  Ekvationen går inte ihop i mitt huvud.

 

I min hemstad är det “bostadsbrist”. På en studentlägenhet står det 50 stycken ikö. Men nästa år skall kommunen ta in flera hundra asylsökanden. Var skall dessa bo? Hur skall dessa få pengar? Vem betalar??

 

Jag har sökt till lärarprogrammet till vårterminen. Jag skall läsa svenska och historia, och troligen komplettera med tyska. Jag är säker att jag kommer in då det är riktig lärarbrist, och mina betyg är höga. Men är jag säker att jag kommer att läsa? Nej, det är jag inte. Jag är idag rädd att jag måste säga nej till min plats då jag inte har någon möjlighet att pendla ifrån Gävle till Stockholm, att få studentlägenhet kan ta flera år, och det finns knappt några lägenheter att hyra. Har jag tur, kanske jag får ett rum att bo i. Men vet ni vad, jag är också kräsen, jag vill endast hyra av ett äldre par, kvinna eller familj. Ingen man. Men till och med jag kanske får  böja mig inför bostadsbristen. Jag och många andra studenter, kommer att bo trångt, behöva dela med andra, eller i värsta fall inte ha något alls. Hur kan då dessa kvinnor & familjer komma hit till Sverige, få gratis boende, gratis mat, vara tillsammans, slippa rädslan över krig, hur har de mage att klaga över förhållandena???  Det är nästan så att jag mår illa. De skulle bli glada om de fick bo i en etta/tvåa. Ni ska sjutton vara glada att ni har tak över huvudet och lever i ett land i fred.

 

Ibland undrar man ju om det finns reklamblad i deras länder som lockar till Sverige om gratis boende och flödande bidrag. När Svenskarna flyttade ifrån Sverige för att finna lyckan i Amerika arbetade många sig fram på åkerlotter. Inget bidrag där inte.

 

Jag vet inte hur framtiden yttrar sig, jag vet inte hur det kommer gå. Det enda jag vet är att för att jag skall få struktur i mitt liv och för en gångs skull försöka leva utan ångest över framtiden, ja då är en utbildning det enda för mig. Finns inte det, ja endast framtiden vet.

 

Nä, nu måste jag ta och vara kreativ för att komma över den här frustrationen. Ha en trevlig kväll alla.

 

Kolla gärna länkarna här.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/hallandsnytt/asylsokande-far-bo-i-primitiva-campingstugor

http://avpixlat.info/2012/11/30/foretag-skor-sig-pa-boende-at-gnalliga-ayslsokare/

Vi låter oss förloras alltmer

Jag fick tidigare idag höra att en skola här i Sverige sagt att man inte längre skall ha pepparkaksgubbar i Luciatåget. Jag blev bara ett stort frågetecken. Varför??!! var det enda som kom upp i mitt huvud. Varför kan inte de små liven få välja att vara pepparkaksgubbe och sjunga de sånger som tillhör vår tradition. Allting för att den här “duktiga” rektorn/läraren eller vad det nu var för person, skall agera så“ickekränkande” som möjligt. Med anledningen att man inte vill stöta sig med någon.  Nu får det f#n vara nog. Hur långt skall detta få gå? Vi i Sverige sägs vara folket lagom, jag tycker nog mer att vi är folket extrem. Skall man tänka som ledande personer gör så kan vi likväl sitta hemma på golvet, helt nakna. Då är väl risken minst för att man skall stöta sig med någon. Men glöm inte…den finns fortfarande där. Dududuuhhhh

En tradition är en tradition, och jag vet inte vad som ändrats  med pepparkaksgubbarna sedan jag gick på lekis, men då var de iallafall inte rasistiska. Det handlar om kakor, som råkar vara bruna…

Nu kanske vissa tycker, “Ja, men det är ju bara ett Luciatåg. Du drabbas väl inte personligen?” Då säger jag, “Jo det är bara ett Luciatåg, och nej jag drabbas inte av det NU.” Det är sammanhanget jag tycker är stört. Vi låter våra traditioner falla emellan fingrarna på oss. Vi ser det, men vi gör ingenting åt det. Vi låter oss kuvas som människor. Vad är vi? Vad har vi och stå på om vi inte har några traditioner?? Folk inser inte hur viktigt det är med traditioner. När jag läste om judendomen i sjuan/åttan fick jag reda på att en av de främsta anledningarna till att judendomen överlevt, trots alla odds, (Förföljelser i Jerusalem, Spanien, Ryssland och inte minst förintelsen,) var att de höll uppe sina traditioner. Judendomen är en av världens minsta religioner, men de har överlevt tack vare att de står tillsammans. Måste vi gå igenom kriser för att lära oss att som folk står man tillsammans?

Men som med all annan historia, så är det som Friedrich Hegel & Oscar Wilde sade:  ”Det enda vi lär oss av historien är att vi inte lär oss av historien.”

Politiker och andra ledare skapar rasism genom att hålla på som de gör.

För mig heter det negerboll, finska pinnar, mörk choklad, vit choklad etc etc.

http://avpixlat.info/2012/12/09/inga-pepparkaksgubbar-i-luciatag/

 

Jag tänker kämpa för mitt land

Vart är mitt land, mitt hem, min nation?
Går det att blunda, när vi vet vad som händer med den svenska tron?
Stolta, starka, vi skall hålla ihop. Tillsammans skall vi höra våra bröders rop. Jag står kvar, tänker göra det. Kämpa för mitt land. och det rejält.
Aldrig att jag viker mig för maktens korridor. Så kom svenskar kom, nu kommer våra år.

Mitt inlägg i Gävle dagblad

Jag förstår hur du menar när du säger att det är på en enda skola som man har förbjudit pepparkakor, på en enda plats som man har böneutrop etc. Men det är ju så det börjar! Tror inte du att muslimer i områden som inte har böneutrop vill ha det? Tror du inte att de kommer att kräva det för att det är religionsfrihet i detta land? Att en skola har förbjudit nationalsången/pepparkaksgubbar & allt annat svenskt som folk kommer på att förbjuda, kan såsmåningom leda till att andra “politiskt korrekta” tar efter. Ju mer Sverige ger efter för religionsfriheten, desto mer måste vi tillslut ge för att inte vara kränkande eller rasistiska.
Benämningen rasism har missbrukats i mina öron. Rasism handlar inte om svart & vit, utan om raser, dvs det finns rasism som riktas emot oss svenskar. Jag vill behålla Sverige Svenskt, och våra traditioner är vår identitet. Tar vi bort våra traditioner låter vi oss förloras,och vad kommer det då vara kvar av oss?

Varför värderar vi inte vår kultur??

Jag har den senaste tiden haft heta diskussioner på nätet om vikten av att hålla de svenska traditionerna vid liv. Att vi svenskar någon gång måste lära oss att stå tillsammans som ett folk, för det är vi väl? Människor menar att Sverige aldrig är hotat, islam är inte ett hot mot Sverige, våra kulturer är inte hotade. etc. Listan kan bli lång. Vad är det som skiljer mig, ( och de som håller med mig) ifrån dessa människor som inte förstår/bryr sig. Varför skall samhället hjälpa oss svenskar före invandrare? Vad ger mig mer rätt? Varför skall jag få ett boende? Dessa frågor öste över mig, och personlig kritik att jag skulle vara obegåvad, opåläst, lat, gnällig, rasistisk, curlad….

Jag är inte professor, men jag kan iallafall använda hjärnan och lägga ihop 1+1. Jag kan dra slutsatser och se till historien.

Det som först och främst skiljer mig/andra svenskar som har/eller är i behov av stöd är att jag är född här. Jag är inte rasistisk när jag säger det, men vad är det annars för mening med att mina föräldrar och deras föräldrar etc skattar och ser till att Sverige växer. Skall inte jag kunna få ut lite av det, jag skattar ju själv, även om att jag inte kan säga att jag har byggt upp landet, för det har jag inte. och varför skulle vi Svenskar inte hjälpa varandra?? Är vi inte bröder och systrar??  Ibland undrar jag om dessa “invandrarkramare” ser sig själva som bättre och duktiga för att de inte “dömer” ut andra människor.  Jag blir bara så förvirrad när dessa svenskar påstår att det finns ingen anledning att hjälpa bostadslösa & arbetslösa ungdomar i Sverige före invandrarungdomar. Varför inte?, frågar jag. Har vi inte rätt till hjälp & stöd i vårt eget land?

och varför är då kultur& tradition så viktigt? Ja svaret är väl ganska enkelt. För att det är en gemenskap, det håller samman ett folk. Men vi i Sverige har levt i den lyxen att vi inte har behövt värdera detta. Vi har inte varit inblandade i världskrigen, (om man ser till slagfälten.) Vi har inte blivit mördade på gatorna för vår religion som under korstågen. Vi har inte blivit förföljda av romarna,som judarna. Vi har levt tryggt, såpass tryggt att värderingar faller emellan fingrar. Som sand rinner det, och vi hinner inte greppa den.

Judendomen är en av världens minsta religioner, men den äldsta,och den mest bevarade. Judarna har blivit förföljda, och mördade under förfärliga omständigheter.

- ca 66 f.k  - Judeförföljelser i det romerska riket. Medeltiden- judarna anklagas för pesten. – 1492 judarna utvisas ifrån Spanien. och slutligen förintelsen.

Så hur har den här lilla religionen, denna minoritet lyckats överleva under mer än 2000 år?? Jo svaret är tradition &  gemenskap och riter. Var judarna än befann sig, hur svårt det än var så höll man fast vid sina traditioner. De insåg troligen vikten för deras överlevnad.

Nu är inte det svenska folket en minoritet, men vem säger att det inte kan bli så igen?

Det är i kriser & krig som människan inser vikten av att vara tillsammans. Ensam är inte stark, det är man tillsammans.

Så jag är inte obegåvad, opåläst, rasistisk, eller curlad. Jag har alltid vetat att med ord kommer man långt.

Kolla gärna filmen som Pat Condell gjort. En reflektion av hur utomstående ser på Sverige.

Ni som säger att Sverige inte har egna traditioner

har tyvärr fel…

Man har firat solens återkomst just kring dessa dagar sedan medeltiden/vikingatiden. När Sverige sedan blev ett kristet land fick högtiderna genomgå en reformation.

Så att Sverige inte har några egna traditioner…ja läs artikeln själva.

http://www.dagensnyheter.se/shared/d41094e4-7718-457a-baef-3a09497d251d

Carl Larssons “Midvinterblot”

 

Mitt inlägg i Gävle dagblad

Jag vet hur det är att vara fattig

När ska våra politiker se att det faktiskt finns svenskar i vårt land som är i behöv av stöd?
 

Jag har många år levt i fattigdom. Jag vet verkligen hur det är att alltid oroa sig över om ekonomin går ihop, att alltid hålla hårt i matkassan och aldrig känna att man kan unna sig någonting.

När jag gick i gymnasiet så fick jag höra att fattigdom inte finns i Sverige.

Ja, jag fick mat, tak över huvudet, gratis skola, men mitt barnbidrag gick till min pappa så att han kunde köpa mat. Jag fick aldrig några kläder, ingen veckopeng eller telefonpeng. Jag var alltid utan. Fattigdom är inte endast ett begrepp som finns i u-länderna. Den finns omkring oss. Att säga någonting annat vore kränkande för oss som är, eller har varit i den situationen.

Min stora fråga är då varför Sverige tar emot så många flyktingar. Varför ska just vi vara den barmhärtige samariten? Det finns svenskar som är i behov av stöd och jag är en av dem.

Min familj fick ingen hjälp av samhället när jag växte upp och jag vet att det finns många familjer som har det så i dagens samhälle. Så varför kan inte politiker se till det egna folket innan man ger pengar till asylsökande?

Viking

 

Detta var mitt inlägg i Gävle dagblad.

Jag förstår inte människor som påstår att det inte finns fattigdom i Sverige bara för att vi har rent vatten och fred etc. Klart att det är en rikedom, för det är det ju. Men att säga att jag kränker människor i U-länder för att jag skriver att det finns fattigdom i Sverige tycker jag är fel. Allting är relativt!  Jag VET hur det känns att aldrig kunna köpa några nya kläder, jag fick ärva när jag var liten. Jag VET hur det är att hålla i varetnda öre för att pengarna skall räcka. Så kom inte till mig och säg att det inte finns fattigdom i Sverige, då har ni startat en debatt med fel person.

http://gd.se/insandare/1.5437314-jag-vet-hur-det-ar-att-vara-fattig

Dagens finaste i Gävle Dagblad

“Där var vi igen. Att skylla ifrån sig är det lättaste man kan göra. Jag betraktar alla människor som bara klagar och skyller ifrån sig som svaga människor. Eftersom att klaga och skylla på andra är lätt men att lösa sina problem som i ditt fall är fattigdom är arbetsam därför väljer du den lätta vägen och det är att klaga. Får man fråga vad du har för utbildning? Människor som har utbildning har lättare för att få jobb. Men det verkar som att du valt den lätta vägen genom livet nämligen att klaga. Vad har du gjort för samhället? Fråga inte vad samhället ska göra åt dig utan vad du kan göra för samhället. Nykomlingar som kommer hit får hjälp att komma in i samhället ibörjan som senare söker jobb och betalar skatt. Alla som klagar och skyller ifrån sig är svaga och outbildade människor. Rösa på det parti som ni tycker passar er bäst så får vi se vart samhället tar vägen.”

 

Som svar på min insändare i Gävle Dagblad. Jag skrattar alltid åt människans naiva natur.

Min insändare:

“Jag har många år levt i fattigdom. Jag vet verkligen hur det är att alltid oroa sig över om ekonomin går ihop, att alltid hålla hårt i matkassan och aldrig känna att man kan unna sig någonting.

När jag gick i gymnasiet så fick jag höra att fattigdom inte finns i Sverige.

Ja, jag fick mat, tak över huvudet, gratis skola, men mitt barnbidrag gick till min pappa så att han kunde köpa mat. Jag fick aldrig några kläder, ingen veckopeng eller telefonpeng. Jag var alltid utan. Fattigdom är inte endast ett begrepp som finns i u-länderna. Den finns omkring oss. Att säga någonting annat vore kränkande för oss som är, eller har varit i den situationen.

Min stora fråga är då varför Sverige tar emot så många flyktingar. Varför ska just vi vara den barmhärtige samariten? Det finns svenskar som är i behov av stöd och jag är en av dem.

Min familj fick ingen hjälp av samhället när jag växte upp och jag vet att det finns många familjer som har det så i dagens samhälle. Så varför kan inte politiker se till det egna folket innan man ger pengar till asylsökande?”

Viking

 

 

Fri invandring eller inte?? Rasist eller ej??

http://www.youtube.com/results?search_query=fri+invandring&oq=fri+invandring&gs_l=youtube-reduced.3…421012.423331.0.423475.16.15.1.0.0.0.105.1235.14j1.15.0…0.0…1ac.1.O806rQIeM2o

http://www.youtube.com/watch?v=fs9YxoEOnmE

Hej Världen. Ännu en dag har påbörjats och mina dagar till starten av min utbildning är räknade. 

 

Som ni säkert vet är jag mycket intresserad av politik och av vad som händer i dagens Sverige. Det är nästan dagligen debatter om invandring, dess fördelar, och IBLAND konsekvenser. (Hmmmm!!)

För ett tag sedan gick centerpartiet ut med att de skulle vilja ha fri invandring och månggifte i Sverige, även att skolplikten skulle avskaffas. Jag har aldrig varit en “centervänlig” person, men när jag läste/hörde detta visste jag inte riktigt vad jag skulle tro. Vad röker Annie Lööf på egentligen?? Hur kan man ens komma med sådana förslag??

  • Fri invandring
  • Månggifte
  • Avskaffning av skolplikten

Jag tycker att det är för mycket invandring som det är i dagens samhälle. De invandrare som kommer hit integreras inte som de ska utan går utanför samhället och placeras i områden som Rosengård. På vilket sätt är detta bra?? Visserligen får de bo med sitt eget folk, men var det inte meningen att bli ett med Sveriges befolkning när man ändå flyttat hit?? och vad kommer att hända med den etniska Svensken? Vilken plats kommer vi att ha i ett land som är vårt, men där vi blir en minoritet?? 

När det gäller månggifte- Lever vi på medeltiden eller vad?? Jag trodde att vi levde i ett modernt samhälle, där en fru räcker. Man gifter sig och skaffar barn för att man vill ha en familj, för att man (förhoppningsvis) älskar varandra och vill leva med varandra. Här i västvärlden behöver man inte gifta sig för att säkra sin överlevnad, så varför införa detta?? Nej du Annie Lööf. Vill du ha någon som helst chans att komma över 4.5 % spärren 2014 så får du nog tänka om. 

Avskaffning av skolplikten!! Varför? Varför? Varför? Finns det någon mening med detta? Vad kommer att hända med kommande ungdomar? Vad kommer att hända med samhället?? 

Bara för att man är politiker betyder det inte att man behöver vara särskilt begåvad. Det är Annie Lööf ett bra exempel på.

 

Och man är inte rasist för att man vill bevara sitt land, sitt folk och sina kulturer/traditioner.

“Föreställningen om att en hierarkisk klassifikation av raser berättigar medlemmar av “överlägsna raser” att dominera, exploatera eller förinta medlemmar av “underlägsna” raser. (Källa NE)

Så än en gång, man är inte rasist för att man delar upp människan i raser (precis som hundar, katter, hästar), utan när man sätter dessa i ett hierarkiskt system där en ras är överlägsen en annan. 

 

//Dannie

Såhär mycket får invandrare i bidrag!

Ja, om detta stämmer så vet jag inte vad man skall säga om det svenska samhället. Själv har man fått kämpa sig igenom livet. Kanske jag borde smörja in ansiktet med skokräm och byta namn till Fatima eller något?
 
 
 
 

 

Flyktingar som får bo lyxigt

Ja, nedan ser ni hur asylsökande får bo i Värmland. Vad ska man säga? Som asylsökande har man idag samma rättigheter som en svensk medborgare som skattar och betalar för sig i VÅRT land. :-(

Vad tycker ni egentligen? Borde det inte bil ett stopp snart? Eller har politikerna IQ i jämförelse med en fiskpinne????

http://www.friatider.se/fler-kvar-pa-flyktingslott-trots-uppehallstillstand

Är Islam ett hot??

Det är nästan dagligen tal om islam och invandring. Vissa har inställningen att Islam faktiskt är ett hot mot oss i väst. Vad tror du om det?? Jag tror att fallet faktiskt är så. Det är en väldigt stark religion, som har en historia av att lägga mark under sig. Så rent teoretiskt vore det inte omöjligt att religionen ännu en gång skulle kunna bre ut sig över västvärlden. Personligen är jag totalt emot detta.TOTALT!!  Jag är egentligen emot att en religion överhuvudtaget skall styra i ett modernt samhälle. Visst, Sverige är byggt på kristna värderingar, men våra lagar går idag inte efter religionen. Att vår etik och moral gör det är en helt annan sak. Så varför brer den här religionen ut sig? 

Islam är en missionerande religion,precis som kristendomen var under medeltiden, men fakta är att vi lever under 2000-talet inte 1000-1200-talen då korstågen pågick, så snälla, kan vi inte få en lite mer modern syn på det hela. Det är klart att du skall kunna utöva vilken religion du vill. Jag har inget emot andra religioner,kulturer, språk. Tvärtemot, jag finner dem väldigt inspirerande och intressanta. Men jag vill inte att den värld jag vuxit upp i, det samhälle som mina barn kommer att växa upp i, skall påtvingas religioner. Det är just detta som håller på att hända, inte bara i Sverige, utan i många länder. Religionen är påtvingande när man bygger bönetorn för att invandrare skall ha SIN rätt att utöva sin religion. När svenska skolor undviker att fira högtider i kyrkan för att ta hänsyn till muslimer. Att det serveras halalmat i en skola etc etc.

Vad hände med att ta seden dit man kommer?? Muslimer verkar många gånger ha större rättigheter i Sverige endast för att de är..just det MUSLIMER. Men vad hände med det svenska folket?? Jag kommer aldrig att vilja sända mina framtida barn till ett dagis/skola där en muslimsk kvinna kräver att få bära heltäckande slöja, bara för att hon har rätt till att klä sig hur hon vill. Här i väst består en stor del av en konversation av att läsa av varandras ansiktsuttryck, och jag skulle tycka det vore olämpligt att ett barn skall ha en fröken som inte visar ansiktet. 

En känsla jag har är att många av de muslimer som kommer hit använder sig av en slags religiös “egoism”, de har rätt att klä sig hur de vill, då skall de minsann använde det till yttersta gränsen. Men vad jag har fått lära mig så står det ingenting om att kvinnan skall bära slöja i koranen. Det är endast en kulturell grej. 

Har sett en debatt om imamernas dubbla budskap, vad islam faktiskt lär ut. Se gärna debatten nedan:

http://www.youtube.com/watch?v=ai7UB-OgXpY

  • En kvinna får inte vägra en man sex!! ( I väst kallas detta våldtäkt) Kanske finns det då ett samband att det är fler invandrarmän som våldtar??
  • En man får slå sin fru! Okej…:-/ Hmmmm..i väst kallar vi detta för misshandel.
  • En man får ha flera fruar. Snälla, vi lever inte på medeltiden. Vad är problemet?

Säger inte detta någonting om religionen? och just det, glöm inte att alla “Otroende”. So bye bye Europe. ;-P

“If you want Allah to grant you victory, every one of you must kill an infidel!”
“The virtueous Sheikh Khaled er-Rashid - May Allah Save Him From Captivity”

Måste bara tillägga nu när jag är på iiiiiriterat humör. VARFÖR skall Gina Dirwari vara julvärd nästa jul?? Jo, för att det skall vara lika rätt i Sverige, vi bor i landet lagom…dvs hon får vara julvärd för att hon är muslim.

 

 

 

Fattigdom finns i Sverige

http://guuran.wordpress.com/2012/12/07/fortsatt-hog-barnfattigdom-i-sverige/

Jag vet inte hur många jag egentligen mött som säger att det inte finns fattigdom i Sverige. “Vi lever i ett välfärdsland, här finns inte fattigdom. Barn får ju gå i skola, äta mat varje dag etc.” Vad är detta egentligen för argument? Vissa människor verkar ha en svår inlevelseförmåga, de verkar inte kunna sätta sig in i hur det är att leva på gränsen. Men men, har man inte varit dr själv så kanske det är svårt att inse utanförskapet som fattigdom medför.

En gång fick jag kommentaren att “Får du ofta gå hungrig, saknar du tak över huvudet? Eller är det bara så att du inte har råd att åka till Thailand varje år?” ,  ”Alla som klagar och skyller ifrån sig är svaga och outbildade människor.” ,  jag kommer med konkreta argument, jag vet för att jag själv befunnit mig där. Vad är då detta för argument?? Jag har aldrig ansett att barn i Sverige är fattiga för att de inte kan åka  till Thailand varje år, inte får ha en Iphone, eller hela barnbidraget. Men att däremot alltid få köpa begagnat, eller ärva efter syskon, inte har råd att betala för friluftsdagar i skolan eller idrottsaktiviteter, det är väl ändå fattigdom. Om svensken ändå tänker LITE realistiskt istället för att påstå saker som inte håller i en diskussion.

Men den fattigdom jag levt i har inte gjort mig till en bitter människa, tvärtemot. Jag har lärt mig att vända på varenda krona, precis som min Oma som kom till Sverige för att arbeta under efterkrigstiden. Jag har lärt mig att verkligen uppskatta det lilla som vardagen kan tillföra. Men det hindrar inte mig att kämpa för att barn, ALLA barn ska ha samma möjligheter. .-)

“Maud Olofsson pratar Goja & Jimmie Åkesson debatterar i morgonsoffan”

Tack Maud Olofsson att du inte längre sitter i riksdagen. Snart finns inte ditt parti där hellre. ;-)
 
 
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=02Rtsda6j9k&NR=1
 

Välkommen till Sverige

Ja, inte första gången som en skola får ta emot en stämning för att reglerna är emot islams kulturella klädkod. Varför kan man inte leva i ett modernt samhälle?

Vad tycker du?

  • Vågar du ställa dig emot samhället och ifrågasätta islamiseringen?
  • Eller väljer du hellre att tiga och se på??

Våga kommentera.

 

En liten lista om mig

En liten lista om personliga detaljer. Är väl lite nördig som tycker om att fylla i sådanna här listor, men jag gillar det. 
  • Namn: Daniéla
  • Födelseplats: Eksjö
  • Bor: Gävle
  • Ögonfärg: Blå
  • Hårfärg: Nordiskblond /rågblond
  • Skostorlek: 40
  • Civilstatus: Förlovad
  • Höger eller vänsterhänt: Höger
 
  • Skor som du bar idag: Inga än så länge
  • Dina svagheter: Dåligt tålamod 
  • Rädsla: Möööörker
 
  • Första tanke när du vaknar: Vad är klockan?
  • När somnar du: Sent
 
  • Pepsi eller Coca Cola: Inget
  • McDonalds eller Frasses: Max Sveriges bästa hamburgare såklart
  • Vans eller Converse: Converse
  • Lipton Ice Tea eller Nestea: Inget
  • Choklad eller vaniljglass: Choklad såklart
  • Svär du?: Jepp
  • Sjunger du?: Ja, när ingen hör.
  • Duschar du varje dag? Nästan
  • Röker du?: Nej
  • Gillar du skolan?: Ja
  • Har du bra självförtroende?: Nope
  • Kommer du överens med dina föräldrar?:Ja. <3
 
  • Har du under den senaste månaden..
  • Druckit alkohol ? Ja
  • Rökt?: Ja
  • Shoppat: Nope
  • Ätit en hel ask müsli?: Ja, sockerkick Check!
  • Ätit sushi?: Nope
  • Stått på scen? Nej
  • Skejtat: Ja
  • Bakat?: Ja
  • Stulit : Nej
  • Rakat dig?: Ja, vill ju inte ha djungelbuskar under armarna. 
  • Kysst någon?: Yes indeed, kysser min stora kärlek varje dag.
  • Kramat någon?: Jaaaaa
  • Haft sex?:Öhh Jaaa
 
  • Har du någonsin..
  • Däckat eller varit jättefull?: Ja
  • Varit full?: Ja
  • Blivit kallad hora? Ja
  • Blivit nerslagen? Nä, men slagit. 
  • Busring någon?: Massor av gånger
  • Gjort något som du ångrade?: Jepp
 
  • Fått IG i nått ämne eller på något prov? Nej
  • Kastat en sten på nån ruta?: Hahaha, många gånger.
  • I framtiden..
  • Namn på barn? 3-4 stycken är drömmen
  • Hur vill du dö? Somna in
  • Vad vill du bli när du blir gammal?Pensionär 
  • Antal människor du skulle ge ditt liv för? Min älskling <3, samtliga i min familj.
  • Antal CD-skivor du äger? Många, men har ingen CD-spelare. 
  • Antal piercings?:5
  • Antal tatueringar?: Önskar att jag hade många, men tyvärr inga.
  • Hur många gånger har du varit med i tidningen?: 2 gånger 
 
  • Vad ska du göra i sommar?: Förhoppningsvis jobba och åka till havet.
  • Vad ska du göra i vinter?: Åka skidor
  • Vad händer till helgen? Inget särskilt
  • Vad vill du helst göra just nu? Sova
 
  • Vill du ha pojk/flickvän? Har en redan. 
  • Vad tittar du först på hos killar/tjejer? Ögon, leende och vader.
  • Hur många gånger har du varit utomlands? 5 gånger kanske
  • Vilket land är bäst? Tyskland

Så himla söta

http://www.youtube.com/watch?v=F_oQALXNnPg

http://www.youtube.com/watch?v=q1dpQKntj_w

http://www.youtube.com/watch?v=8ZuCT4PmurY

http://www.youtube.com/watch?v=YVAIyiqF0pQ

http://www.youtube.com/watch?v=68IDuqCz2jA

 

Asså kissar kissar kissar, jag tröttnar aldrig på dessa underbara individer. Men jag/vi skall nog vara glada att Alice och LIsbeth endast är en del bengal, vi har tillräckligt att göra ändå. ;-)

 

 

Jag blir så trött på vårt überytliga samhälle!!!

Vad är det för fel på vårt samhälle egentligen?? Vad är det för värld vi skapar? 

Vi lever för den materiella världfärden, shoppar som om det inte fanns någon morgondag. Vi vet vad som händer med vårt klimat, men ändå fortsätter vi med samma konsumtion som om det inte var någonting att oroa sig för.  Vi slänger mat, för att det finns ny att köpa i affären dagen därpå. Vi låter vattnet rinna för att vi vet att det inte tar slut. Vi ser endast till dagens behov och väljer att följa sjuka trender hellre att vara friska människor, endast för att det finns pengar atttjäna inom denna industri. Finns det någonsin någon klok människa som faktisk inser vad vi gör mot oss själva, mot vår värld??

Anlednigen att jag skriver detta inlägg är att jag läste på Kissies blogg att hon inte äter kolhydrater på veckorna, hon vill komma iform till bikinisäsongen, hon äter piller för att bränna mer fett och hon tränar varje dag, utöver detta vet vi att hon är opererad och konsumerra väldigt mycket alkohol. Så vad är detta för förebild för unga tjejer/kvinnor i vårt land?? Är det verkligen bra att de mest populära bloggarna är unga kvinnor som många gånger står för sjuka kroppsideal???

Jag vet, personligen skall jag inte lägga mig i, och det vill jag inte göra. De får gärna banta bort hjärnor och äta gurkskivor, men varför sprida detta som ett ideal till ungdomar? Det är inget Ideal, det är äckligt och sjukt. OCh NEJ! Jag är inte det minsta avundsjuk, bara arg och frustrerad att vårt samhälle sprider sån skit.

Vad har hänt med den kloka kvinnan? Hon som sätter hälsan före skönheten? Det är klart, sjuka kroppsideal har funnits i alla tider, men varför kan inte ni kvinnor/tjejer inse fakta att man tar inte hand om sin kropp om man gör som Kissie och många andra celebriteter. Man förtvinar, kroppsligt som själsligt.

Jag vill att dagens ungdomar skall lära sig att granska verkligheten med mer kritiska ögon. Man kommer längre i livet om man tänker två gånger istället för att falla in i mängden.

Så unga flickor därute, Kissie är ingen förebild. HItta en riktig istället.

Och till er bloggare som förhopppningsvis läser, sprid detta viktiga budskap. <3

 

Långtråkigt i natten

  • 1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där?- “I trakterna väster om Eriador, mellan Dimmiga bergen och Månbergen…”
  • 2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?- Ett block
  • 3. Vad var det senaste du såg på TV?-Big Bang theory
  • 4. Utan att se efter, gissa vad klockan är: 00.45
  • 5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? - Big Bang theory
  • 6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då? Igår, då jag löptränade. 
  • 7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen? Bloggportalen
  • 8. Vad har du på dig? Myströja & byxor
  • 9. Drömde du något i natt? I så fall – vad? Massa konstigt shit
  • 10. När skrattade du senast? Nyss
  • 11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? My Art
  • 12. Har du sett något konstigt på sistone? En hund ute i skogen utan Husse/matte
  • 13. Vad tycker du om den här utmaningen? Ok
  • 14. Vilken var den senaste film du såg? Jurrassic Park
  • 15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa? En resa till Indien.
  • 16. Tycker du om att dansa? Jepp
  • 17. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka? Tristan & Isolde/Eyra
  • 20. Skulle du kunna tänka dig att bo utomlands? Tyskland

Invandrare begår fler brott!!

Invandrare begår fler brott!!

 

http://www.youtube.com/watch?v=-lFnDa9ckRM

http://www.youtube.com/watch?v=eQ6VI_bc1j4

http://www.youtube.com/watch?v=rnVZPdpWxZ8

Folk vet, men orkar inte bry sig så länge det inte rör dem personligen.

Ja, vet ni vad som händer därute i vårt land?? Ser ni? Hör ni? Eller väljer ni att tiga, se på och inte lyssna till verkligheten?? 

Jag är rädd att Sverige kommer att försvinna, vårt folk kommer att bli en minoritet till 2045 enligt den danska författaren & journalisten Lars Hedegaard. Vill du att det blir så? Vill du att den svenska kulturen försvinner och ersätts med moskeer, minareter, heltäckande klädsel frö kvinnor, kvinnoförtryck. hedersmord? 

Jag menar inte att ALLA inom islam är kriminella och står för kvinnomisshandel, hedersmord, brottslighet, våldtäkter, men BEVISEN pekar faktiskt mot att invandrare är en överrepresenterad grupp när det gäller brottsligheten i Sverige, och inte minst våldtäkterna. Jag vill inte att Sverige skall utvecklas till ett land där Islam styr. Idag är det 6.5-7 miljoner “etniska Svenskar”, (om jag nu får uttrycka jig så  ) i Sverige, resterande är invandrare eller människor med sådan härkomst. Svenskarna är tyvärr ett alltför naivt folk som godtroget ser på och lyssnar till var etablerad media säger och gör. Vi kan inte vara den barmhärtiga samartiten som tar emot alla världens flyktingar, vi har även ett eget folk att ta hand om, vi har en nation som idag smulas sönder av oansvariga politiker. Bevara Sverige Svenskt, med svenska lagar, svens kultur, svenska traditioner som det alltid varit. 

Jag är inte rasist när jag säger detta, även om jag många gånger fått ta den kritiken. Jag är en svensk ung kvinna som vill bevara vårt land som det en gång var. 

“Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”  sade Tage Erlander 1965. Hade någon yttrat sig idag hade han/hon fått en stämpel i pannan. Idag är det inte såhär i Sverige. Vi är ett land som främjar mångkultur, glömmer bort vårt eget folk, ligger tvåa på listan av våldtäkter i Europa och med en brottslighet som växer alltmer.

Så hur kommer det sig att allt färre brott klaras upp? Jo för att vi får alltfler brott att klara upp, och ett samhälle där brottsligheten växer oroväckande fort.

 

Bättre självförtroende & Självkänsla Del 1

Jag har precis som många andra unga tjejer haft problem med min självkänsla och självförtroende. Jag var mobbad& utanför gemenskapen under hela min skolperiod, vilket gjorde att jag inte trodde på mig själv överhuvudtaget.  Jag växte upp med mina syskon och min pappa, under min barndom&tonår hade vi det ofta väldigt knapert. Detta + att vår mamma inte var närvarande på samma sätt som i en 2-förälders familj eller  i en familj där mamman bor med barnen, gjorde att jag inte kunde finna min kvinnlighet. Jag köpte inte kläder, gick aldrig till frisören etc. I skolan gick jag många gånger med begagnade kläder och tråkig frisyr. Jag sminkade mig inte med anledningarna till att jag inte visste hur man gjorde och inte hade pengar att köpa smink för. Jag hade tidigt problem med min hy och blev dessutom retad för det. Själv kan jag ju säga att jag inte hade de bästa förutsättningarna att finna kvinnan i mig själv. Jag visste ju inte hur man gjorde. Min värld var en militärpappa, kampsport, stridsfilmer etc, och detta präglade mig hårt. Jag blev en tuff tjej som slog ifrån fysiskt. Jag blev pojkflickan som inte passade in bland pojkarna då jag ville finna kvinnan i mig själv, och inte heller passade jag in hos tjejerna då jag inte visste riktigt hur man förde sig. Min tonår var en väldigt förvirrad tid.

Så hur har jag då lyckats att finna min kvinnlighet? Lyckats att åtminstone få ett om inte bättre självförtroende & självkänsla?? Det första vi måste göra är att reda ut skillnaden mellan Självförtroende & Självkänsla. MIa Törnblom beskriver det enkelt:

  • Självkänsla = VARA
  • Självförtroende = GÖRA

Självförtroende= Hur vi tror på vår egen förmåga att göra/prestera i olika situationer.

Självkänsla= Hur vi ser på oss själva, vårt eget värde ur våra egna ögon. 

Jag hade ett bra självförtroende, jag visste att jag kunde slå alla tjejer i klassen på löpning, men jag hade ingen självkänsla, för varje gång jag ställde mig framför spegeln såg jag en ful ankunge med stripigt hår, oren hy och breda höfter. 

Så hur gjorde jag?? Hur lyckades jag?? Sanningen  är att jag inte har lyckats än idag. Självförtroendet har jag, men självkänslan sviktar ifrån dag till dag. Det är inte så att du kan arbeta till dig ett bra självförtroende & självkänsla och sen lägga det på is. Det är någonting du måste arbeta på Varje dag.

Det jag började med var att göra ett collage om sig själv. Jag klippte ut en bild på mig själv och klistrade den på en kartongbit och skrev mitt namn överst. Nedanför klistrade jag på lappar där jag skrivit följande:

  • Beröm dig själv!
  • Säg något vackert till den du älskar, men glöm inte dig själv.
  • Beundra dig själv och dina talanger!
  • Tänk positivt, allt sker av en mening, du blir endast starkare av det.

Under detta satte jag dit ett litet kuvert som jag fyllde med papperslappar. På varje lapp skrev jag något fint, tex. Smart, söt, rolig, snabb etc. För varje dag som gick tog jag upp en ny lapp och satte på kylskåpet. Då kunde jag hela tiden se vad jag var bra på och vad jag skulle vara stolt över.

 

Så kära läsare, ta fram en bit kartong och klä in den i fint papper. Pryd den med en bild på dig själv och ös över kärlek. För det är du värd. <3

Fortsättning följer....


 
Första bilden= Jag 20 år gammal, glad efter ett milpass i skogen.

Andra bilden= Jag i sjunde klass

//Dannie

 

 

 

Välkommen till min nya blogg!

  • 1. När du duschar, sätter du på vattnet och går in eller går du in och sätter på vattnet sen?
  • Stänger oftast av vattnet. Tänker på miljön. :-)
  • 2. Läser du etiketterna på din schampoflaska?
  • Ja, vill inte ha för mycket skitsaker i håret.
  • 4. Har du borstat tänderna i duschen någon gång?
  • Ofta. Passa på att låta balsamet verka. ;-)
  • 5. Hur gammal ser du ut?
  • Beror på, vissa tror att jag är typ 17/18 andra typ 24. ;-)
  • 6. Vilken var den senaste låten du lyssnade på?
  • Misty Mountains ifrån The HObbit.
  • 7. Har du blivit medlem i något på senaste tiden?
  • Nej.
  • 8. Vad har du för planer för helgen?
  • Åka till Stockholm för att skriva på hyreskontrakt.
  • 9. Har du någonsin smugglat något till Amerika?
  • Har inte ens varit där.
  • 10. Blir en kille/tjej sexigare om han/hon spelar gitarr?
  • Beror på.
  • 11. Bor du i en stad med en bra idrottsförening?
  • ????
  • 12. Hur många tror du att det kommer på din begravning?
  • Öhh, typ inga. ;-)
  • 14. Har du fler fiender än vänner?
  • Yes I dooo.
  • 15. Har du någonsin skickat ett anonymt brev?
  • Nej,
  • 16. Kan du fixa din bil?
  • Har ingen.
  • 17. Har du tackat nej till en dejt någon gång?
  • Nope.
  • 18. Är du smartare än dina vänner?
  • Yes. ;-)
  • 19. Har du stulit från någon av dina vänner någon gång?
  • Nej, det har jag inte. Om inte toapapper räknas. ;-)
  • 20. Har du suttit i fängelse?
  • Nej!
  • 21. Borde du ha gjort det?
  • Maybeee. hehehe
  • 22. Tycker du om lukten av öl?
  • Ja, men jag tycker det smakar skit. Precis som med kaffe. :-D
  • 23. Har du någonsin dött eller dödat någon i dina drömmar?
  • Många gånger.
  • 24. Har du skänkt pengar till välgörenhet?
  • Ja, önskar att jag kunde skänka mer dock.
  • 25. Skulle du döda en hund för 1000 dollar?
  • Aldrig. Älskar de små liven. <3
  • 26. Är du deprimerad ibland?
  • Ja, tyvärr.
  • 27. Bor du med dina föräldrar?
  • Nej, med min älskling.
  • 28. Har du några framtidsplaner?
  • Listan är lång.  Får bli en annan gång. ;-)